Erdoğan'dan DTP'ye Yanıt

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede bir kez daha kararlılık vurgusu yaptı. Erdoğan, "Birliğimize, bütünlüğümüze, huzurumuza, kardeşliğimize kast edenlere karşı devlet olarak asli fonksiyonumuzu hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

"Operasyonlar dursun" diyen DTP'ye cevap veren Erdoğan, "Terörün olmadığı yerde operasyon zaten yapılmaz" diye konuştu.

"Terörle Mücadele Taviz Vermeden Sürecek"
Ankara'nın Polatlı ilçesindeki toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde terörle mücadele vardı.

Erdoğan, şunları söyledi:
"Terör sinsi ve kalleş yüzünü her fırsatta ortaya koymaya devam ediyor. Bugüne kadar nasıl tarihinde görülmemiş bir etkinlikte terörle mücadele ettiysek, bundan sonra da bu asla taviz verilmeden devam edecektir. Herkes şunu çok iyi bilmeli; devletin görevi gerek kendisine karşı başkaldıran, insanına silah çeken, illegal altını çiziyorum, illegal örgütlere yani yasadışı örgütlere karşı gereken mücadeleyi vermektir, ülkesini milletini ve hukuk sistemini korumaktır."

DTP'ye Yanıt: "Operasyonlar Durup Dururken Yapılmıyor"
Başbakan, operasyonların durdurulması yönünde çağrılar yapan Demokratik Toplum Partisi'ne de şu cevabı verdi:

"Operasyon terörün olmadığı yerde zaten yapılmaz ki. Operasyon asayişin berkamel olduğu yerde yapılmaz ki. Operasyon eğer huzur tehdit altındaysa, huzuru tehdit edenlere karşı yapılır. Güvenlik güçlerinin görevi de budur. Bunu yanlış tanımlamaya, yanlış anlatmaya kimsenin hakkı yoktur. Huzur, sukunet, suhulet var da operasyon mu yapılıyor? Hayır ama terör sorunu devam ediyorsa, terör sorununa karşı şüphesiz ki güvenlik güçlerinin asli görevi operasyonel olmalarıdır. Askerimizin de görevi budur, polisimizin de görevi budur. Durup duruken bunlar olamaz."

"Terörden Beslenenler Var"
"Demokratik Açılım" sürecine de değinen Başbakan, "Terörden beslenenler var. İllegal terör örgütleri de bundan besleniyor, şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlar da bundan besleniyor. Kimse şehitlerimiz üzerinden istismara kalkışmasın" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Eğer aramızda bir barışın, birliğin, kardeşler arasındaki dayanışmanın olmasını istiyorsak; bu illegal örgütleri yalnız başına bırakmamız lazım. Milletimizi onlardan koparmamız lazım. Bunu başarmamız lazım. Onun için biz 'kardeşlik, milli birlik' dediğimiz zaman, 'Demokratik Açılım' dediğimiz zaman rahatsız oluyorlar. Dikkat edin, burası çok önemli çünkü ayaklarının altından istismar zeminlerinin kayıp gittiğini görüyorlar. Oradan nemalanıyorlar, menfaatleri orada yatıyor. Kanlı terör piyasasında rantları azalacağı için feryat ediyorlar, sıkıntıları burada."

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Erkmen'in ailesini de ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim