Erdoğan’dan DTP ve MHP’ye İzmir Çıkışı 
 
Başbakan Tayip Erdoğan, İzmir’deki olaylarla ilgili isim vermeden DTP ve MHP’ye sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, bundan sonra güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini de sözlerine ekledi.


Erdoğan, Libya’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını özetle şöyle cevapladı: “Eğer bir partinin otobüsünde veyahut konvoyunun içinde terör örgütünün bayrakları olursa, bölücü başının posterleri olursa buna tabii ki sıcak bakmak mümkün değildir.

Konuyla ilgili olarak gerek güvenlik güçlerimiz, gerekse yargı gerekli çalışmaları yapmaktadır, yapacaktır. Bu tür görüntüler süreci bizim olumlu bakışımızın aksine etkilemektedir. Daha önce yaşananların yaşanmasına müsaade edilmeyecektir; müdahalelerde anında yapılacaktır, yapılmalıdır.

Mahmur’da teröre bulaşmamış olanlar içerisinde ülkemize dönmek isteyenlere kapımızın açık olduğunu söyledik. Gelişte bundan önceki gibi karşılamaya müsaade etmemiz kesinlikle mümkün değil. ”

MHP: İlgimiz yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir’de DTP konvoyunun taşlanmasıyla ilgili partisine yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi. Olayların “sivil bir tepki” olduğunu savunan Vural özetle şunları söyledi: “Olayın MHP’yle alakası yok, tabanımıza sahibiz. MHP’yi kavgaya çekmek için fırsat kollandığını da biliyoruz. Milletimizi bu tuzağa düşürmeyeceğiz.”
 

Editör: TE Bilişim