Erdoğan'dan Açıklama Yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’nin hassasiyetlerini bilerek, 24 Nisan açıklamasını o istikamette yaptığını söyledi.

Ermenistan’da yapılan gösterileri de eleştiren Erdoğan, "Bunlarla bir netice alınmaz, bunlar sadece normalleşme sürecini zora sokar." dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis’te gazetecilerin Barack Obama’nın yaptığı açıklamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Obama’nın, Türkiye’nin hassasiyetlerini bilerek, o istikamette bir açıklama yaptığını belirten Erdoğan, "Bazı mahfillerin bu konuyla alakalı beklentileri çok farklıydı, ama o olmadı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Obama’nın açıklamasının, şu andaki ABD yönetiminin bu konuda gösterdiği hassasiyeti gözler önüne serdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda bazı partiler adına yapılan konuşmalarda, Obama ve Rusya Başbakanı Putin ile yapmadığı görüşmelerin yapmış gibi iletildiğini söyledi.

Erdoğan, "Azerbaycan’ın hukukuna halel getirecek en ufak bir sapma söz konusu değildir. AK Parti iktidarını kalkıp da Azerbaycan’ın hakkını, hukukunu çiğnetmeye yönelik tavır içerisinde göstermek bir aymazlıktır. Altını çizerek söylüyorum. Bu konuda Azerbaycan’ın hukukuna en ufak bir gölge düşürmeyen AK Parti iktidarı bundan sonra da düşürmeyecektir." diye konuştu.

Başbakan Ermenistan’daki Eylemleri Eleştirdi
Ermenistan’da yapılan eylemlere ilişkin de değerlendirme yapan Başbakan Erdoğan, gösterilerin tamamen uluslararası ahlak kurallarını çiğnemeye yönelik olduğunu anlattı.

Erdoğan, "Bu tür şeyler Türkiye’de de yapılabilir, bunun karşılığında o zaman ne yapacaklar. Bunlarla bir netice alınmaz, bir yere varılmaz, bunlarla sadece normalleşme süreci zora girer’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim