Erdoğan: Şovlar Samimi Değil 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ'in 34. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen sertifika töreninde konuştu. Konuşmasında dağdan inen PKK'lıların karşılanmasıyla ilgili "Bu şovlardan vazgeçilmesi lazım" dedi. İşte Başbakan'ın konuşmalarından satırbaşları:

- Bunlardan derhal vazgeçmemiz lazım. Bu gayri samimi tavırlardan derhal vazgeçilmesi lazım. Milletimden de rica ediyorum, lütfen bu geri dönüşleri, çeşitli şovları kendiniz için telakki kabul etmeyin. Bu devletin projesidir. Bunun muhatabı milletimizin tamamıdır. Bunu biz milletimizle beraber yapacağız.

- Bu ülke Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Romanıyla hepimiz biriz beraberiz ve bu etnik unsurlara herkes saygı duymak zorundadır. Ama bir üst kimliğimiz var bu da Türk milleti vatandaşlığıdır.

- Bizim kendimize çok net bir soruyu sormamız gerekiyor. Dağdan inişi eleştirmek silahların bırakılmasını eleştirmek ne kadar doğrudur? Eli silahlı insanların dağda dolaşması, insanlarımız için daha iyi bir durum mudur? Bunu daha fazla sürdüremeyiz. Bakınız Cemal Süreyya bir dörtlüğünde şöyle diyor:

"Sizin hiç babanız öldü mü?

Benim bir kere öldü, kör oldum.

Yıkadılar, aldılar, götürdüler,

Babamdan ummazdım bunu, kör oldum."

- Hiç kimsenin evladı babası nişanlısı ölmesin. Bizim arzumuz da bu. Bu süreci mutlaka ve mutlaka tamama erdirmek zorundayız. Ülkemiz için geleceğimiz için kardeşlik için bunu yapmak zorundayız.

Editör: TE Bilişim