Enis Berberoğlu Da Gidiyor Mu ?

Doğan Grubu'ndaki radikal değişikliğin ardından yeni dönem bugün resmen başladı. Artık Aydın Doğan yok, Ertuğrul Özkök ise geri planda.

Grup Aydın Doğan'ın kızlarına, grubun amiral gemisi Hürriyet ise Enis Berberoğlu'na emanet...

Ancak medya kulislerinde ilginç yorumlar da yapılıyor. Bu yorumlardan en ilginci ise yakın gelecekte Akşam'ın Genel Yayın Yönetmenliği koltuğundan kalkan Serdar Turgut'dan geldi.

İşte Serdar Turgut'un "Enis Berberoğlu gidiyor mu?" diye sorduğu o köşe yazısı:

Hürriyet koridorlarında herkes bir köşede merakla bekliyor ve konuşuyor. Sadece orası değil, medya dünyasının her köşesi fıkır fıkır kaynıyor bu söylentiyle. Enis Berberoğlu'nun Hürriyet'in başından artık kesin gideceği konuşuluyor. Geceleri meyhanelerin en önde gelen sohbet konusu bu artık.

İyi haber alan kaynaklar, son zamanlarda kaptan gemisi yerine yandan çarklı bir gemiye benzetilmeye başlanılan geminin kaptanının zaten bir geçiş dönemi için göreve getirildiğini ama geçiş döneminin hayli kısa sürdüğünü ve geminin şimdi yeni kaptanına teslim edileceğini söylüyorlar.

Geldiği günden beri Enis Berberoğlu'na düşmanca tavır alan çevreler, gece meyhanelerde birkaç tek attıktan sonra Berberoğlu'nun mesleki kariyerinin bu nihai aşamasının dört çarpı 100 koşusunda yenilmeye mahkum bir koşucunun bayrağı finali koşmak için hazır bekleyen son koşucuya teslimine benzetiyorlar.

Bayrağı final aşamasında sonu mağlubiyet olsa da finiş çizgisine taşıyacak son koşucunun kim olacağı yolunda ise belirsizlik sürüyor. Yani Enis Berber-oğlu'nun gideceği kesinleşmişken ondan bayrağı kimin devralacağı henüz belirlenmedi.

Mağlubiyet ile biteceği kesin de olsa son aşamada bayrağı finale taşımayı isteyen bazı isimler var. Gazetenin gerçek patronu olan Recep Tayyip Erdoğan, grup içinde olmasına rağmen başka bir gazetede yazarlık benzeri bir iş yapan Akif Beki'yi yeni yayın yönetmeni yapmak istiyor. Eyüp Can bu işi çoktan istiyor ve onun hakında dedikodu zaten çoktan çıkmıştı. Ama onun yolu başka gazetelerin işine nedense durmadan burnunu sokan Fehmi Koru tarafından kesiliyor. Fehmi Koru da son koşucu olarak şanslı isimlerden görülüyor ama onun tek dezavantajı grup dışından olması. Koru'nun bu görev için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de desteğini alacağı söyleniyor.

Başından beri en önemli görevinin gazetenin sonunu getirecek isme bayrağı düzgün devretmek olduğunu bilen Enis Berberoğlu'nun ise hayli yorgun ve sinirli olduğu söyleniyor. Bir grup insan ise onun hayatında daima sinirli olduğunu ve son sinirinin yeni bir gelişme olmadığını da söylüyorlar.

Herkes onun gideceğine emin de ne zaman gideceği konusunda çeşitli söylentiler uçuşuyor havada. Aslında gitme süreleri konusunda yıllar içinde bir nevi uzmanlık geliştirmiş bulunan Enis Berber-oğlu'nun kendi gidişi için net bir süre biçememesi birçok insana ilginç geliyor.

Ortalıkta açıkça söylediğinden biliniyor, Enis Berberoğlu 1992 yılından bu yana istikrarlı biçimde her yıl 'Artık bu defa Ertuğrul kesin gidiyor' diye çevresine konuşmuş ve gerekçelerini de saymıştır.

Görüldüğü üzere sonunda tahmininde haklı da çıkan yayın yönetmeninin kendi gidiş süresi konusunda hiçbir mülakatta tahmin yapmaması ve bu konuda tek bir yazı bile yazmaması enteresan bir psikolojk tepki olarak yorumlanmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim