Emeklinin Zammı Meclis'te Kaldı!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı emekli maaşlarının iyileştirilmesine ilişkin düzenleme, bir torba tasarısı içerisinde Meclis'e sevk edildi.

Tasarı ile maaşları düşük emeklilere görece daha fazla zam yapılması öngörülüyor. Emekliler tasarının geçmemesi nedeniyle maaşlarını sadece TÜFE farkını kapsayan 30 lira artışla aldılar. Tasarının geçmesi sonrasında emekli maaşları en az 63 lira zamlanacak.

Emeklilerin Şubat ayında Ocak'tan doğan haklarıyla birlikte maaşlarını zamlı alması bekleniyor.

Tasarıda ayrıca, ekonomik kriz önlemi olarak 2009'da uygulamaya konan kısa çalışma ödeneğinin 2010'da sürdürülmesine yönelik düzenleme de var.

Aynı tasarıyla, ilk defa işe alınanların sigorta primlerinin işveren hissesine ait tutarının işsizlik sigortası fonundan karşılanması uygulamasının 2010 sonuna kadar uzatılması da yer alıyor.

Yatırım teşvikinden yararlanan 49 ildeki sigorta prim teşviki süresi de 2012 yılının sonuna kadar uzatılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'e iade ettiği özel istihdam bürolarının açılmasına ilişkin düzenleme de yeniden şekillendiriliyor.

Tasarıyla, borçlu kamu kurumlarının gayrimenkullerinin Maliye Bakanlığı'nca satın alınması uygulaması da 2010 sonundan 31 Ocak in2012 tarihine kadar uzatılıyor.

Editör: TE Bilişim