Emekliler Başbakan'ı Bekliyor

Yeni yılın ilk toplantısını yapan Bakanlar Kurulunda, emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin yasa imzaya açıldı, açıklama Başbakan Erdoğan tarafından grup toplantısında yapılacak.

Toplantıdan sonra açıklamaya yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda IMF ’ye ilişkin olarak, "kendi şartlarımızla da uyuştuğu takdirde böyle bir anlaşmayı biz arzu ediyoruz" dedi.

Çiçek, şunları kaydetti: "Biz IMF ile bir anlaşma yapmak istedik ve istiyoruz, getireceği paradan daha ziyade bunun bir akreditasyon rolü olacağı içindir. Dolayısıyla kendi şartlarımızla da uyuştuğu takdirde böyle bir anlaşmayı biz arzu ediyoruz. İşin bu kadar uzun sürmesinin sebebi de kendi şartlarımızla ilgili hususların iyi müzakere edilmesi ve Türkiye’nin bu manada böyle bir anlaşma yapılırken, azami karlı çıkması içindir. Müzakere yapılıyor. Ümit ederiz ki kısa sürede neticelenir."

Cemil Çiçek, emeklilere yapılacak zamma ilişkin yasanın kurulda imzaya açıldığını ayrıntıların Başbakan Erdoğan tarafından partisinin grup toplantısında açıklanacağını söyledi.

Kurul toplantısında ayrıca, aralarında "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar" ile "Esnaf ve Sanatkarlar Değişim Dönüşüm Destek Strateji Belgesi"nin bulunduğu yasa tasarıları da ele alındı.

Editör: TE Bilişim