Elazığ'da Derem: 17 Ölü
 
Saat 04.32'de Elazığ'da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre en çok Kovancılara bağlı üç köyde hasar meydana geldi. Başbakanlık 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Elazığ'da bu sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 17 kişi yaşamını yitirdi. Merkez üssü Karakoçan ve komşu Kovancılar ilçelerine bağlı bazı köylerde yıkılan evlerin enkazında kalanlar oldu, yüzlerce yaralı hastanelere taşındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Okçular ve Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” ifadesine yer verildi.

Çevre İllerde Hissedidi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olarak belirlediği deprem geniş bir alanda hissedildi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra başta Tunceli, Diyarbakır ve Malatya olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi, binlerce kişi uykularında yataklarından fırladı. Deprem ilk belirlemelere göre Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne bağlı bazı köylerde evleri yıktı, ölenler ve yaralananlar oldu.

Çok sayıda evin yıkıldığı köylerden yüzlerce yaralı çevre ilçelerdeki ve Elazığ'daki hastanelere taşındı.

10 Köyde Evler Yıkıldı

Elazığ Valisi Muammer Erol, depremin ardından kriz masası oluşturulduğunu ve hasar gören yerlere kurtarma ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, depremin 10 köyde yıkıma neden olduğunu, bu köylere ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Kaymakam Aslan, “Deprem şehir merkezlerinden çok köyleri vurdu. Bir çok ev yıkıldı, çok sayıda yaralı var. İlk aşamada 7 olarak belirlenen ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi.

Başbakanlık:5.5

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim  Başkanlığı, Elazığ'daki depremin büyüklüğünü 5.5 olarak bildirdi.
Elazığ Valisi Muammer Erol  Okçular köyünde 8 kişi, Yukarı Kanatlı köyünde ise 3 kişinin öldüğünü ve Okçular Köyünde 2 kişinin enkaz altında olduğunu açıkladı.Ayrıca depremin en çok zarar verdiği köylerden biri olan Nasır'da da kayıp olduğu bilgisi alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı  açıklamada, Elazığ'da saat 04.32'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5,  derinliğinin ise 10.42 kilometre olduğu kaydedildi

10 Artçı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma  Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'deki ilk depremin  ardından, bölgede, büyüklükleri 4.1 ile 2.6 arasında değişen 10 sarsıntı meydana  geldi.
 

Editör: TE Bilişim