Dünya Kız Çocukları Günü
ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Desteklenen kız çocukları, yarının güçlü kadınları, anneleri, girişimcileri, siyasetçileri, sanatçıları, sporcuları olarak dünyayı değiştireceklerdir" değerlendirmesini yaptı.
Gürcan, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kız çocuklarının haklarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla BM Genel Kurulu'nca 11 Ekim'in "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildiğini anımsatan Gürcan, Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucunda 2012'de kabul edilen günün, kız çocuklarının sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak bakımından önemli olduğunu kaydetti. 

Bakanlık olarak çocuklar için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Gürcan, kız çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirmek, eğitimden etkin biçimde faydalanmalarını sağlamak, zorla evlendirme ve erken evlilikleri önlemek için çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Bakan Gürcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde önüne çıkan engellere rağmen, iyi eğitim almış, iş dünyasında, bilim, sanat, spor, siyaset gibi alanlarda büyük başarılar elde eden birçok kadın bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu güzel örnekler kız çocuklarımıza yeni ufuklar açacaktır. Desteklenen kız çocukları, yarının güçlü kadınları, anneleri, girişimcileri, siyasetçileri, sanatçıları, sporcuları olarak dünyayı değiştireceklerdir. 

Kız çocuklarımızın ayrımcılığa uğramadan insan haklarından tam ve etkili şekilde yararlanması uzun soluklu ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir süreçtir. Bu süreçte en çok da kız çocuklarımızın azim ve kararlılığı etkili olacaktır. Ülkemizde ve dünyadaki kız çocuklarının toplumda güçlü bireyler olarak yer almasını temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim