DTP Sorumsuzca Hareket Etti
 
TBMM - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin ''DTP yönetimi sorumsuzca hareket etti'' dedi. Canikli, İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''Bu olayda DTP yönetiminin çok sorumsuz hareket ettiğini düşünüyoruz. Daha önce Habur'da yaşananlar, en son İzmir'de yaşananlar ve konvoyda terör örgütü bayraklarının açılması tahrik edicidir. Böyle bir ortamda samimi olsalar, bu tabloları, görüntüleri yaşamamamız gerekirdi. DTP'nin bu konuda samimi olmadığını ve provokatif eylemler içerisinde olduğunu düşünüyoruz.''

Canikli, ''Bu konuda MHP de sizi suçladı'' denilmesi üzerine, MHP'nin samimi olmadığını ifade etti.

Ortada bir sorunun bulunduğunu dile getiren Canikli, şöyle devam etti:

''Hükümet, samimi olarak bu sorunu ortadan kaldırmak, toplumun birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayacak şekilde sonuçlanması için samimi bir gayret içinde. Bu sorun bugün ortaya çıkmış bir sorun değil ve yıllardan beri süren bir sorun. MHP, böyle bir ortamdan siyasi rant elde etmeye çalışmaktadır. O da provoke etmektedir. Hem DTP hem de MHP provoke etmektedir.''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün grup toplantısında AK Parti'nin ''Dersim'i istismar ettiğini'' söylediğinin hatırlatılması üzerine Canikli, ''Yani, Sayın Öymen'i Genel Kurulda böyle bir konuşma yapmaya biz mi zorladık?'' diye sordu.

Öymen'in konuşmasının ardından Alevi vatandaşların konuyla ilgili tepkilerini ortaya koyduğuna işaret eden Canikli, ''Bu vatandaşları böyle bir tepki ve hareket içinde olmaya biz mi zorladık? CHP, suçüstü yakalanmıştır. Ne kadar gayrı samimi olduğu ortaya çıkmıştır ve aslında maskesi düşmüştür. Bu konuya en küçük bir katkımız olmamıştır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim