Dolarda Ekim Ayına Dikkat!

Piyasalarda iyimser rüzgarlar esmeye devam ediyor. 9 Mart'ta 1,8250'ye kadar çıkarak tarihi rekor kıran dolar o günden beri düşüşünü sürdürdü.

Küresel ekonomideki toparlanma sinyalleriyle son 1.5 aydır yaşanan olumlu hava dolarda da etkisin gösterdi. İçeride dolar bu dönemde 1,52-1,55 bandında hareket etti.

IMF anlaşmasının belirsizliğini koruması içeride doların düşüşünü sınırlıyor.

Doların seyrini değerlendiren ABank Döviz Pozisyon Müdürü Sevgi Aytekin Ekim ayına dikkat çekti.

Aytekin şunları söyledi: "Genel olarak bakınca iyimser hava devam ediyor. Euro/dolar paritesinin çok fazla aşağı gitmesi mümkün gözükmüyor. 1,3760'lara kadar düşecektir. Sonra yeniden yukarı hareket edecektir. Herkes en kötünün geride kaldığında hemfikir.

Dolar/TL için bakınca; herkes kısa dönemde IMF ile bir anlaşma olmasını beklemiyor. Ekim ayı gözlenmesi gereken bir ay. Ama anlaşma olma olasılığı da düşük. İyimser hava nedeniyle tüm gelişmekte olan piyasalara para girişi var. Bundan Türkiye de etkileniyor.

Ben çok olumsuz bir hava beklemiyorum. Sonbahar ayları borçlanmaların uzadığı bir dönem. Bu nedenle, o dönem çok dikkatle takip edilecek. Tüm ülkelerin bütçe disiplininin zedelendiği bir ortamda IMF bizim için sigorta gibi. IMF anlaşması olmazsa biraz daha kötü etkileniriz ama şu anda hava iyimser."

Doların son 3 aylık seyri

9 Mart'ta tarihi düzeye çıkan doların son üç aydaki trendi.

Editör: TE Bilişim