Doğan'a Hacizlerin Önü Açıldı

Doğan Grubu, 4.8 milyarlık vergi cezası için istenen teminat istemine karsı açtığı davalarından sonuç alamadı. İstanbul 1, 9 ve 11. vergi mahkemesinden sonra 6. Vergi Mahkemesi yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Bu kararla Doğan Grubu'na haciz uygulamanın önündeki engel de kalkmış oldu.

Doğan Yayın Holding'in, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'ye ait 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemleri Vergi İnceleme Raporları ile ilgili olarak, Vergi Dairelerince gösterilmesi talep edilen teminatın (4.823.825.987,33 lira) yürütmesinin durdurulması talepli açılan davalarda, son davaların da sonuçlandığı, daha önce kamuya açıkladığımız ve sonuçlanan davalar ile birlikte Mahkemelerin yürütmenin durdurulması talebi ile açılan davalarda, yürütmenin durdurulması taleplerini kabul etmediği öğrenilmiş bulunmaktadır.''

Açıklamada, söz konusu mahkeme kararlarına karşı yasal itiraz hakkının, adı geçen bağlı ortaklıklar tarafından kullanıldığı hatırlatıldı.

Editör: TE Bilişim