Diyarbakır'da Hain Tuzak: 9 Şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde saat 06.00 sularında askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce yerleştirilen çok sayıda patlayıcı içeren mayın patladı. Patlama sonucun 2'si uzman çavuş, 7'si er 9 asker şehit oldu...
Lice ilçesinin kırsal kesiminde Lice Piyade Tugayı'na bağlı bir birliğin geçişi sırasında, yol güvenliği alındı. Yol güvenliğini almak amacıyla yolun iç kısmına hareket eden askeri araç, PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayına bastı.

Edinilen bilgiye göre, 100 kilogram kadar patlayıcı ve yaklaşık 100 metre uzunluğunda kablo bulunduğu ve mayınların kablolu uzaktan kumanda ile patlatıldığı bildiriliyor.

"Karamsarlığa düşmemeliyiz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu sabah Diyarbakır bölgesinde Lice-Genç yolu üzerinde yol emniyeti görevi yapan bir zırhlı personel taşıyıcının geçişi esnasında meydana gelen patlamada, 2'si uzman, 7'si er olmak üzere 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu bildirdi.

Başbuğ'un konuşmalarından kısa başlıklar;

Zırhlı personel taşıyıcının geçişi sırasında patlama oldu. Çok güçlü bir patlayıcının meydana getirdiği bir olayla karşı karşıyayız .Kablolu bir sistem olma ihtimali daha ön plana çıkıyor. Kaybettiğmiz 9 şehitimize rahmet diliyorum.Türk Milletinin başı sağ olsun. Bu tip olaylar, bizlerin, güvenlik kuvvetlerinin, bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede kesinlikle azim ve kararlılığımızı azaltmaz. Güvenlik kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, terörle mücadeleye dünden daha fazla, daha azimli, daha kararlı olarak devam edecektir.
Editör: TE Bilişim