"Dipsiz Kuyuya Çekmeye Çalışıyorlar"

Başbakan Erdoğan, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Son dönemde ise çok farklı bir senaryo ortaya konuluyor. Bizi millete hizmetten alıkoyamayanlar, Ankara'da ürettikleri kirli tahriklerle bizi kendi dipsiz kuyularına çekmeye çalışıyorlar, TBMM'yi çalıştırmamayı, terörize etmeyi, orayı bir gerilim ortamına çekmeyi bunlar muhalefet yapmak zannediyorlar.

Aylardır, özellikle 29 Mart seçimlerinden bu yana Meclis çalışmalarını yavaşlatmak için, yasaları engellemek için her türlü seviyesizliğe, her türlü hakarete, her türlü tahrike başvuruyorlar. Yahu orada yasalar millet için çıkarılıyor, ülke için çıkarılıyor. O yasaları engelleyerek benim partimi değil, ülkeme, millete hizmeti engelliyorsunuz.

Allah aşkına siyasi polemiklere malzeme yapılan konulara bakın. Aile mahremiyetini, kutsal değerleri, milletimizin hassasiyetlerini siyasi polemiklere alet etmek ne ile izah edilebilir?

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında Türkiye'de yeni bir süreç başlattık. Bundan daha güzel bir şey olur mu? 'Milli birlik' diyoruz, 'beraberlik' diyoruz, 'kardeşlik' diyoruz. Bundan daha güzel ne olabilir?

Bölünme, parçalanma, ihanet, hıyanet gibi ithamlar Türkiye'nin bütünleşme projesine, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne çamur atmaya dönük, engellemeye dönük son derece çirkin ifadelerdir. Bu sorunların çözülmesini istemeyenler bu sorunlardan nemalananlardır.

Sorunları bu hale getiren zihniyet bugün çözüme karşı olan zihniyettir. Biz artık ülkemize, milletimize bu bedelleri ödetmek istemiyoruz. Bölgesel bir güç haline gelen büyük bir Türkiye artık bu sorunlarla enerjisini daha fazla heba edemez. Sorunlara göz yummak, görmezden gelmek büyük devlet tavrı olamaz.

Biz Ankara'da üretilen o tahrik siyasetinin içinde olmayacağız. Biz gerilimden, kaostan, tahrikten, kavgadan, tehditten beslenen siyaset tarzına asla prim vermeyeceğiz.

Biz Aşık Veysel gibi yola devam ediyoruz. Uzun ince bir yoldayız, gideceğiz gündüz gece. Biz size aşığız, milletimize aşığız ve bu aşkımızın gereğini yerine getiriyoruz. Onun için 'durmak yok, yola devam diyoruz' ve yola devam edeceğiz.'' (aa)

Editör: TE Bilişim