Devlet Elektrikli Otomobil Kullanacak

Türkiye otomotivde yeni bir döneme hazırlanıyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin 2011'den itibaren elektrikli otomobil üretimine başlayacağını söyledi.

Ergün, "Sizlere elektrikli otomobil tahsisi planlarımız da var. Hem bunu şehir içlerinde piyasa gözetim denetim faaliyetlerini yürütürken kullanacağınız araç olarak düşünün, hem de 2011'den itibaren Türkiye elektrikli araç üretimine de başlayacaktır ve kamu filolarının bu teknolojiyi teşvik amacıyla bu şekilde oluşturulmasına biz öncülük etmiş olacağız" dedi.

Ergün, insan sağlığını ve güvenliğini merkez alan yeni ve yoğunlaştırılmış bir denetim sürecini başlatmakta olduklarını vurguladı. "Piyasayı güvensiz, kalitesiz ve standart dışı ürünlerden temizleme konusunda kararlıyız" dedi.

Sanayi Bakanı şunları söyledi: "3G mobil modemli dizüstü bilgisayarlar Adana'da yapılan bir denetimin aynı anda İstanbul'da izlenmesine imkan vermiş olacaktır. Böylece işlemleri hızlandıracak ve yıllık 200 bin sayfa kağıt ve posta giderlerinden de tasarruf sağlamış olacağız. Hiç kimsenin vatandaşlarımıza can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturacak ürünleri satmaya hakkı olamaz. Bunu yapanlar ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını bilmelidirler."

Editör: TE Bilişim