Davos Zirvesi Başlıyor

DAVOS - Mustafa Seven bildiriyor - İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ''Davos Zirvesi'' olarak da isimlendirilen 39. Dünya Ekonomi Forumu toplantısı bugün başlıyor. Zirvede bu yıl, ''Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi'' konusu ele alınacak.

1 Şubat tarihinde sona erecek olan ve ''Son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi'' olarak nitelendirilen Forumda Türkiye'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek.

Rekor Düzeyde Devlet Başkanı Katılacak

96 ülkeden 2 bin 500 katılımcının yer alacağı Davos Zirvesi'ne, ilk kez rekor düzey olarak kabul edilen 41 devlet ve hükümet başkanı katılıyor.

Dünya ekonomisinin en büyük ikinci ekonomik krizinin yaşandığı bu dönemde, dünyanın önde gelen ekonomist, işadamı, medya temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi, krizden çıkış ve kriz sonrası dünya konusunda ortak akıl arayışı gerçekleştirecek.

Erdoğan Davos'a Gitti                   

                                                 Başbakan Erdoğan Davos Zirvesi'ne katılmak üzere İsviçre'ye gitti.

Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Erdoğan, Davos görüşmeleri kapsamında IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile bir araya gelmesinin planlanıp planlanmadığı konusunda, orada yaşanacak gelişmelere göre böyle bir görüşmenin olabileceğini söyledi.

Erdoğan, ''IMF ile görüşmelerde bazı hassasiyetlerin hala aşılamadığını'' ifade ettiğini hatırlatarak, bunların ne olduğunu soran bir gazeteciye, ''IMF ile olan görüşmelerde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse o maddeler bizde hassasiyet oluşturur.

Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir. Ve geçen Mayıstan bu yana sürekli olarak bazı değişiklikler önümüze gelirse ve bunları biz bir kısmını cevaplamışken hala bunların değiştirilerek tekrar önümüze gelmesi bu noktada bizim tabii ki olaylara daha hassas bakmamızı gerektirir'' dedi.

Tiyatro Sanatçısı Atilla Olgaç'ın açıklamalarına ilişkin soru üzerine de Erdoğan, ''Kendisi bunu daha sonradan uydurduğunu ifade etti. Ortada bir senaryo söz konusu. Dolayısıyla böyle bir şey hakkında değerlendirme yapmanın bir anlamı yok'' diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim