Datça Mülteciler İçin Kulaç Attı

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde her yıl düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu bu yıl 10’uncu kez ’Ege Denizi acıların denizi olmasın’ temasıyla yapıldı.

Türkiye’nin ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu, Datça Belediyesi’nin organizasyonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve gönüllülerin katkıları ile ilçe merkezindeki Kumluk Plajı’nda, 309 sporcunun katılımıyla 10’uncu kez gerçekleştirildi.


Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Datça Belediye Başkanı CHP’li Gürsel Uçar’ın başlattığı maratonda, Kumlu Plajı ile Fener adası arasındaki 5 bin metrelik uzun parkurda Emre Erdoğan 1.09.16 dakika ile birinciliği kazandı. Dursun Saru 1.09.52’lik derecesi ile ikinci, Aytunç Tulukçuoğlu 1.15.11 dakikalık derecesi ile üçüncü oldu. Kumluk Plajı ile Clup Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki kısa parkuru yarışında ise Tahsin Deniz Saraç 22.43 dakikalık derecesi ile birinciliği elde etti. Timuçin Gülaç 23.30’luk derecesi ile ikinci, Osman Zengin 23.57 dakikalık derecesi ile üçüncülüğü kazandı.


TEMASIYLA ÖRNEK OLACAK

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, barış ve kardeşlik temalı yüzme maratonunun örnek bir organizasyon olduğunu ifade ederek, "Bu etkinliğin aynı zamanda ilçemizin tanıtımına ve spora büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Kardeşliğin, dostluğun daim olmasını diliyorum. Uluslararası boyuta ulaşmış bir organizasyon olması açısından da çok önemli. Ülkemize örnek olmasını istiyorum" dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün start öncesi yaptığı konuşmada, bu yılki temanın önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Ege Denizi’nin barışın denizi olmasını, sevginin, hoşgörünün ve dünya barışının yaşandığı bir alan olmasını diliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış sözünün ne kadar önemli olduğu çok daha iyi anlaşılıyor. 23 milyon nüfuslu Suriye’nin çeşitli ülkelere 7 milyon mülteci ihraç ettiği görülüyor. Bundan da en fazla etkilenen ülke Türkiye’dir. Maalesef Ege, bir acı denizi haline geldi. En kısa zamanda bu acıların bitmesi dileğiyle bu güzel temalı maratonun yıllarca başka güzel temalarla kutlanmasını ve bu barış maratonunun devamını diliyorum. Bundan sonraki maratonları barış temalı ve bu acıların yaşanmadığı bir zaman diliminde gerçekleştirmeyi temenni ediyorum."


"HER KULAÇ DAHA ANLAMLI"

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş kış aylarında açık denizde yapılan böyle bir yüzme maratonunun eşi benzeri bulunmadığını dile getirdi. Karakuş, göçmenlerin ülkelerinde yaşadıklardı acıları, hayatta kalma mücadelelerini tüm dünyaya göstermeyi amaçladıklarını kaydetti. Mülteci sorunu için atılacak her kulacın daha anlamlı olduğunu vurgulayan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise, "Denizlerimizin sevginin, aşkın, yaşamın farklı bir anlam taşıdığı yerler olmasını umut ediyorum" diye konuştu. Datça Kaymakamı Vehbi Bakır törende yaptığı konuşmada, hükümetin mültecilerle ilgili çok büyük çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Hem devlet olarak hem millet olarak, bizim ülkemizin politikası mültecilerin sağlıklı bir şekilde hayat şartlarını en güzel şekilde devam ettirmeleridir. Datça’mızın, ülkemizin bu güzel gününde güzel insanlarıyla bir arada olmaktan biz de büyük mutluluk duyduk" dedi.
Editör: TE Bilişim