Cübbeli'den Jet Ski Yanıtı 
 
Cübbeli Ahmet çok tartışılan jet ski'li fotoğrafı anlattı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, dün akşam Fatih Altay'lının Teke Tek programına konuk oldu. Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine neden "cübbeli" denildiğinden Fatih Çarşamba gerçeğine, Ayşe Arman'ın mini etekle o semtte dolaşmasından, cemaati sarsan cinayetlere, Jet Ski sefasından, Barbie bebek açıklamaları ve merak edilen konularla ilgili soruları yanıtladı.

BARBİE BEBEK SÜPRİZİ

Programda "Bu bebek falan değil, karının minyatür hali. İnsanları tahrik edecek oyuncak bebekler yapılıyor" açıklamasıyla tepki çeken Cübbeli Ahmet Hoca, Barbie Bebek sürprizi ile karşılaştı. Altaylı'nın gösterdiği Barbie Bebek'le ilgili olarak, "Biz bundan tahrik oluyoruz demedik. Bu bebek değil, büyük kadının sembolü. Bu 2 sene önceki açıklama. Bu bebekte tahrik edicilik yok. Bikinilisinden bahsediyoruz. Bu kadar uzun saç bebek saçı değil. Benim demek istediğim çocuklara rol model oması yanlıştır. Bu büyük kadının figürüdür bu bebek değildir, bebek ise caizdir" diye konuştu.

CİNAYETLER PROVOKASYON

Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatin önde gelen isimlerinden imam Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu cinayetlerini ise provokatif bir eylem olarak değerlendirdi. Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren saldırganı linç edenlerin ise cemaat değil o kişiyi camiye götürüp cinayeti işleten kişiler olduğunu öne sürdü.

LİDER KİM OLACAK?

Cübbeli Ahmet Hoca şu anda cemaat içinde herhangi bir liderlik mücadelesinin olmadığını vurguladı.

HÜSEYİN ÜZMEZ VAKASI

Cübbeli Ahmet Hoca en çok konuşulan olaylardan biri olan İslamcı Yazar Hüseyin Üzmez'le ilgili, "Hüseyin Üzmez ceza alması halinde kafir değil günahkar olur" dedi.

28 şubat sürecinin en çok mağdur olanlardan biri olduğunu da söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmedim. Vatanımı elin Hıristiyanına mı şikayet edeyim? Ne faydası olur?" diye konuştu.

MEHDİLİK TARTIŞMASI

Cübbeli Ahmet Hoca "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ile girdiği mehdi tartışmasınada değindi. Adnan Oktar'ın kendini Mehdi ilan etmesine ateş püsküren Cübbeali Ahmet Hoca "Adnan hocaya kızmıyorum, eleştirmiyorum, görüşü yanlış. 100 tane hadis bana uygun düşüyor diyor. Aslında bir hadis bile uymuyor. Bu 100 hadise iftira olur. 3 yıl içinde mehdi çıkmayacak ben bunu ilan ediyorum" dedi.

PİŞMAN CÜBBELİ

Cübbeli Ahmet Hoca 17 Ağustos depreminden sonra söylediği "Mevlam zina yuvalarını vurdu" gibi sözlerinin hatırlatılması üzerine o açıklamasında Yalova, İzmit, Adapazarı gibi yerlerin adını verdiği için pişman olduğunu söyledi. Fatih Altaylı'nın "Deprem olsa yine söyler misiniz?" sorusuna ise yine şaşırtan bir cevapla "Her doğru her zaman söylenmez" dedi.

ZANNETTİLER Kİ YAŞAMI BİLMEYEN MAĞARADAN ÇIKMIŞ BİRİ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın ünlü Jet Ski'li tatil görüntüleriyle ilgili, "Herkes çok garipsedi, cübbeli görmeye alıştığımız biri..." diye soruya başlayan Altaylı'nın sözünü kesen Ahmet Mahmut Ünlü, "O noktada toplum yönlendirildi. Öcü gibi gösterilince, bir de böyle olunca beni zannettiler ki zevksiz, kültürsüz, yaşamı bilmeyen, mağaradan çıkmış biri... O hainliği yapan, benim yanıma gidip gelen cemaatten biriydi. Bizi tatile davet etti, "Burası kayalık denize girilmez" dedi. Çok bunalmıştık devamlı camii, cemaat. Eşimizi aldık dediler ki "Açıkta denize girer misiniz?" Ne ile gideceğiz, milyon dolarlar vererek gemi tutacak halimiz yok. Haşemamız var, avret yeri örtülü, başımız mecbur açık olacak, takke denizin dibine giderse alamayız. Adam demiş ki, bizi çek. Meğerse gazete gazete gezip 10 bin TL'ye satacakmış" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca kimdir?

Çocukluğundan bu yana cemaatin içinde olduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca "camiye gönderildiğimizde 3 tane Ahmet vardı. İçlerinden sadece ben cübbeliydim. Ayırt etmek için "hangi Ahmet" diye sorulduğunda Cübbeli Ahmet derlerdi. O zamandan gelen bir isim oldu."

Editör: TE Bilişim