Gemiadamı belgeleri geçerlilik süresi 3 ay uzatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün normalleşme süreci üzerine ilgili lbaşta liman başkanlıklarına ve İMEAK DTO dahil diğer ilgili kurumlara gönderdiği yazıya göre Koronavirüs ile mücadele hususunda, denizcilere verilmiş Gemiadamı Cüzdanı, Gemiadamı Yeterlik Belgesi, STCW sertifikaları, bitimleri itibariyle 3 ay daha uzatıldı.

Sağlık Yoklama Belgelerinin süresi 24 Haziran 2020 tarihinden önce bitecek denizcilerin ise Sağlık Yoklama Belgelerinin geçerlilik süresinin ayrıca 3 ay uzadığı yer alıyor.

Yurtdışı seferinde olan denizcilerin Sağlık Yoklama Belgesi onayına ihtiyacı olmayacak!

Yurtdışında belge yenileme sürecinin yeni problemler doğurcağı düşünülerek Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nden alınan yazı ile halihazırda yurtdışında seferde bulunan denizcilerin Sağlık Yoklama Belgelerini herhangi bir onaya ihtiyaç duymadan 23 Eylül 2020 tarihine kadar uzatabilecekleri belirtildi. Bununla birlikte gemilerine Türkiye'den katılacak olan mürettebat sağlık belgelerini yenilemek durumunda kalacak.

Kılavuz Kaptanların da onaya ihtiyacı olmayacak!

İlgili yazıda, kılavuz kaptan sağlık raporlarının geçerlilik süreleri de ilave herhangi bir onaya ihtiyaç duyulmadan 23 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmiştir.

Yazı Liman Başkanlıklarına, İMEAK Deniz Ticaret Odasına, Mersin Deniz Ticaret Odasına ulaştırılmıştır.
 

İlgili Yazıyı Okumak İçin Lütfen Tıklayınız!

Editör: TE Bilişim