Çolakkadı: "Deliller Değerlendiriliyor"

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çolakkadı, 5 Aralık Cumartesi günü, "şüpheli" olarak ifadeleri alınan dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın, bazı gazetelerde yer alan "kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldığı yönünde bir açıklama yapmadığını ve ifadelerinin yanlış yorumlandığını söyledi.

Çolakkadı, şüphelilerin serbest bırakılmasının suç şüphesini ortadan kaldırmadığını vurgulayarak, kendisine sorulan "tahliye gerekçeleri" sorusuna karşılık, "CMK 100. maddesi uygulanarak serbest bırakılmışlardır" cevabını verdiğini bildirdi.

"Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakılmışlardır" diye bir açıklama yapmadığını dile getiren Çolakkadı, eski kuvvet komutanları hakkındaki iddialar ve ele geçen delillerin değerlendirilmesinin devam ettiğini kaydetti.

Turan Çolakkadı, bir soru üzerine, "eski kuvvet komutanlarının görevi başındayken suç işledikleri gerekçesiyle soruşturma dosyasının yetkisizlikle askeri savcılığa gönderilmesi gibi bir durumun şu an için söz konusu olmadığını" da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim