Çıplak Görünebilirsiniz!

Havalimanlarında kullanılan son teknoloji X-Ray cihazlarının kaçarı yok. Vücudu tamamen çıplak gösteriyor.

İngiltere'de Manchester havalimanında kullanılan yeni x-ray vücut tarama cihazı diğerlerine göre çok farklı çalışıyor. Yeni cihaz yolcuları çırılçıplak gösteriyor!

Öteki cihazlar sadece kolay saklanılabilen metal ve uyuşturucu maddeler için alarm verirken bu cihaz vücuda elektro manyetik dalga yayarak vücudun 3 boyutlu ve tamamen çıplak görünmesini sağlıyor böylece deri altına saklanabilen maddeler de bulunabiliyor. 
 

Ancak cihazın yaptığı tam vücut taramalarının sonunda, gögüslere takılmış silikonların, vücut piercing'lerinin  net bir siyah-beyaz görüntüsünün de ortaya çıkması tartışmalara yol açıyor.

BEBEKLERİN GENETİĞİNİ BOZACAK YAPIYA SAHİP

Kesinlikle hamile kadınların geçmesi için uygun olmayan cihazın bebeklerin genetiğini bozabileceğinden endişe ediliyor.

Fiyatı 80.000 pound olan bu makina ilk olarak 2004'te Londra'daki en büyük havaalanı olarak bilinen Heatrow havaalanında test edildi.

GÖRÜNTÜ OTOMATİK OLARAK SİLİNİYOR

Kişi geçtikten sonra otomatik olarak silinen görüntüye sadece bir güvenlik görevlisi bakabiliyor. Havaalanı yetkilisi "görüntüler erotik ya da pornografik değil ve saklanamıyorlar ya da bir şekilde çalınamıyorlar" diyor.

ABD'de ilk olarak New York ve Los Angeles havaalanlarında kullanılmaya başlanan ve güvenlik için çok önemli bir rol oynadığı düşünülen cihaz, ülkenin diğer havaalanlarında da kullanılmaya başlanacak.

Editör: TE Bilişim