Çifte Vatandaşlık Hayal Oldu 
 
Türklerin çifte vatandaşlık hayali başka bahara kaldı.

Almanya'da doğan göçmen kökenlilere 18 ile 23 yaş arasında iki vatandaşlık arasında seçim yapma zorunluluğu getiren uygulamanın Vatandaşlık Yasası'ndan çıkartılması yönünde Yeşiller Partisi tarafından Federal Meclis'e (Bundestag) sunulan önerge reddedildi.

Mecliste önergeyle ilgili yapılan oylamada, hükümeti oluşturan Birlik partileri (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP) önergeye ret oyu verirken, Yeşiller Partisi ve Sol Parti önergeye “evet” dedi.

Aralarında Lale Akgün'ün de bulunduğu 7 SPD'li milletvekili de önergeden yana oy kullandı. Söz konusu uygulamanın kaldırılmasını parti olarak savunduklarını ifade eden SPD meclis grubu uyum politikası sözcüsü Rüdiger Veit, SPD'nin oylamada ret oyu kullanmasının, koalisyon sözleşmesinde öngörülen ve oylamalarda ortak karar verilmesini şart koşan maddeden kaynaklandığını söyledi.

Almanya'da 2000 yılında yürürlüğe giren yeni Vatandaşlık Yasası'na göre, Almanya'da doğan göçmen kökenliler 18 yaşına kadar çifte vatandaş olabiliyor, ancak 23 yaşına kadar iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda kalıyor.

Editör: TE Bilişim