ERDOĞAN: CHP'Lİ, MHP'Lİ VATANDAŞIN DA HİZMETKARIYIM
 
ÇANAKKALE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben CHP'li vatandaşımın düşmanı değilim ya. Onun da hizmetkarıyım. Ben MHP'li kardeşimin düşmanı değilim. Onun da aynı şekilde hizmetkarıyım. Ama bunları yönetenler maalesef gaflet içinde. Ya inadına yapıyorlar, ya gafletle önümüze taş koyuyorlar" dedi. 

Erdoğan, partisinin Çanakkale'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın işsizlik konusunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: 

"Sayın Baykal çıkıyor, benim vatandaşım da bu oyuna geliyor, işsizlik, işsizlik, işsizlik. İşsizliğin olmadığı yer dünyada var mı? ABD'de şu anda işsizliğin oranı yüzde 8,7. Dünyanın en gelişmiş ülkesi. Bir numara. Düşünün Japonya'da, Avrupa'da işsizlik var. İşsizliğin olmadığı ülke yok dünyada. Lütfen kendimizi aldatmayalım.   Kuru sıkı atıyorlar. 'Gelince işsizliği bitireceğiz' diyorlar. Niye bitiremediniz siz daha önce ya? Siz bu ülkede iktidar oldunuz. Biz 6,5 yıllık bir partiyiz. Sayın Baykal diyor 'Biz Cumhuriyetten eskiyiz'. Niye bu işsizliği bitiremediniz? MHP 3,5 yıl iktidarda kaldı niye bitiremedi? 

Bakıyorum şimdi bunların belediye başkan adayları kuru sıkı atıyor. 'Ben geldiğim zaman 100 bin kişi alacağım'. Öbürü diyor ki 'ben geldiğim zaman 50 bin, 60 bin kişi alacağım'. Biraz küçük at da kargalar da yesin. Ayıptır. Zaten belediyeleri böyle yaptınız. Yandaşlarınızı oralara doldurdunuz, hala belediyelerimiz bu borçları ödüyor. Belediyeler yatırım yapamaz oldu. Tamamen örgüt haline getirdiler. İktidara geldim, başbakan oldum. Başbakanlık'ta bile maalesef Başbakanlık'a gelmeyip maaş alanlar vardı. Bankamatikle aydan aya maaşını alanlar... Temizleyene kadar akla karayı seçtik. Bu ülkede bunları yaşadık. CHP bu demektir, sol bu demektir. Bunu biliniz. MHP bu demektir. Bunu biliniz. Bunları hep yaşadık. Bundan dolayı işte hortumlar kesildi rahatsız oldular. Benim milletimde şamarı vurdu barajın altına düştüler. Ama bırakıp gidemediler. Gitmezler. Koltuk onları bırakıyor, bunlar koltuğu bırakmıyor. 

Ben CHP'li vatandaşımın düşmanı değilim ya. Onun da hizmetkarıyım. Ben MHP'li kardeşimin düşmanı değilim. Onun da aynı şekilde hizmetkarıyım. Ama bunları yönetenler maalesef gaflet içinde. Ya inadına yapıyorlar, ya gafletle önümüze taş koyuyorlar."

 

Editör: TE Bilişim