Cepte 'Alo'  Yüzde 30 Ucuzluyor

Sabit ve mobil hatlar arasında yapılan telefon görüşmelerinde 1 Mayıs'tan itibaren 'alo' ucuzluyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere arabağlantı ücret tarifelerini yeniden belirledi.

Yeni tarifeler uygulanmaya başladığında 1 Mayıs'tan itibaren Turkcell, Vodafone ve Avea'nın cep telefonu görüşmelerinde yüzde 30 indirime gitmesi bekleniyor.

BTK'nın 1 dakikalık görüşme ücreti için belirlediği yeni  tarifeler şöyle:

  • Turkcell 6,55 kuruş (9,10 kuruştan yüzde 28.02 indirim yapılıyor)
  • Vodafone 6,75 kuruş (9,50 kuruştan yüzde 28.95 indirim yapılıyor)
  • Avea 7,75 kuruş (11,2 kuruştan yüzde 30.8 indirim yapılıyor)
  • Türk Telekom şehiriçi 1,39 kuruş (1,71 kuruştan indirim yapılıyor)
  • Türk Telekom alan içi 1,71 kuruş (daha önce bu tarife yoktu)
  • Türk Telekom şehirlerarası 2,70 kuruş (inidirim yok)

Avea CEO'su Cüneyt Türktan da tarife değişikliğinin işletmecilerin birbirlerine ödemekte oldukları dakika başı toptan ücretlerde yüzde 28 ila yüzde 31 aralığında indirime karşılık geldiğini söyledi.

Türktan, Turkcell'in kendi abonelerine BTK tarafından belirlenen 6,55 kuruşluk yeni toptan ücretten çok daha düşük ücretler belirlediğini belirtti ve "Bu da pazarda etkin rekabetin tesisini güçleştirmektedir" dedi.

Türktan BTK'nın arabağlantı ücretlerini pazardaki dengeler göze alınarak daha fazla da düşürülebileceğini sözlerine ekledi.

Arabağlantı ücreti nedir?

İki farklı operatör arasında yapılan görüşmelerde uygulanan ücrete arabağlantı ücreti deniyor. Bu ücret tarifeleri abone sayısı, mobil hizmet maliyeti, karşılıklı trafik ve pazara giriş sırasına göre BTK tarafından belirleniyor.

Editör: TE Bilişim