Büyümez Ölü Çocuklar

Elektrik olmadığı için cep telefonu ışığında ameliyat yapıldığı, hastanelerin ölülere bile yer bulamadığı Gazze'den bir doktor, anestezi veremedikleri bir yaralının böyle ağladığını anlattı.."Bırakın beni öleyim"
İsrail'in tıbbi yardım malzemesi ve gıda maddelerinin geçişine izin vermediği Gazze, 4'ücü gününe giren operasyonla büyük bir insanlık dramının eşiğinde. Ölü sayısının 364'ü bulduğu, yaralı sayısının 1400'ü açtığı bölgede yaralılar tedavi edilecek ilaç, hastane, doktor bulamıyor. Toplam hasta kapasitesi 2 bin olan özel klinik ve hastaneler, gittikçe artan yaralı sayısıyla başa çıkamıyor. Şehire sadece 6 saat elektrik verilebiliyor. Temiz su bulabilmek mucize. Hamas'ın iktidara gelmesiyle başlayan ve 19 aydır süren İsrail ablukası nedeniyle tıbbi malzemeler neredeyse tükenmiş durumda...

'İniltiler kulağımdan gitmiyor'
Doktorlar yardımın en kısa süre içinde ulaşması için dua ediyor. Kentin en büyük hastanesi Şifa, yaşanan dramın, ümitsizliğin anıtı gibi... Yokluğa, elden bir şey gelmemesine rağmen son bir çırpınışla yaralıları hayata döndürmeye çalışan doktorlar, yaşadıklarını İngiliz Guardian gazetesine anlattı: "Koridorların tamamı sedyelerle kaplı. Ancak ne bu hastaları tedavi edecek kadar doktor, ne de onlara yetecek kadar ilaç var. Ameliyatlar anestezi olmadan yapılıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle ne tıbbi cihazlara hastalar bağlanabiliyor, ne de morglarda cesetler saklanıyor. Acıyla inleyen yaralıların sesi tüm benliğinize işliyor. Kanlar içinde bacakları kopan bir yaralının 'Allah rızası için beni bırakın da öleyim' diye bağırışı hâlâ kulaklarımda..."

Yaralılar evlerde bakılıyor
"Elektrik olmadığı için ameliyatlar cep telefonu ışığında yapılıyor. Yaralılar akın akın hastaneye geldiği için cesetler üst üste yığılı bir şekilde koridorun bir köşesinde duruyor. Onların cesetlerinden akan kana bulanmış yaralılar ise çığlık çığlığa doktorların bakması için bekliyor. Birçok yaralı, hastanede yer olmadığı için evlerinde bakılıyor. Çocuklarını arayan anne ve babaların umutsuz bakışları içinize işliyor..."
Editör: TE Bilişim