"Bu Zorlamayla Alınmış Bir Karar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik, YSK’nın referandum için 12 Eylül tarihini belirlemesiyle ilgili ‘Bu karar zorlamayla alınmış siyasi bir karardır’ dedi.

İşte Hüseyin Çelik’in açıklamaları:

YSK’nın kararı zorlamayla alınmış siyasi bir karardır. Bu seçim değildir. Bu referandumdur. Referandum ile seçim arasındaki farkın ne olduğunu sadece oy veren sıradan vatandaşlarımız bile bilir.

Zorlamada olsa alınmış bir karar olsa da buna uymak zorundayız. Biz 60 günde de hazırız. 120 güne de hazırız. Referandum tarihi bayram sonrasına gelen bir tarihe denk geliyor. Umarım milletimiz çifte bayram yapar.

Baykal'ın istifası


Sayın Başbakan, bir Başbakan’a yakışan neyse bunu yapmıştır. Ama maalesef gösterdiğimiz hassasiyet CHP nezdinde karşılık bulmamıştır. Aksine partimiz ve hükümetimiz itham edilmiştir. Bunun bir iftira olduğunu ifade etmek istiyorum.

Sayın Başbakanımız merhum İsmet İnönü ve tek parti dönemi ile ilgili olarak bazı sözler sarf etmiş ve “arşivimdeki dosyalarda daha neler var” demiştir. Ancak bu sözler bugünkü CHP ve yönetimiyle ilgili kesinlikle değildir.

Sayın Başbakan’ın sözlerinden bu anlam zorlasanız da çıkmaz. Kaset ortaya çıktıktan iki gün önce Başbakan’ın haber varmış gibi bir çarpıtma yapılmıştır. Bunun da gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.

CHP'liler memnun

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, kanunun halkoyuna sunulma tarihini 12 Eylül 2010 olarak belirlenmesine ilişkin olarak, "Belirlenen tarih çok iyi oldu" dedi.

Özyürek, yönde olduğunu, temmuz ayında bir referandum yapılmasını CHP olarak başından beri sakıncalı bulduklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulması süreciyle ilgili kararına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Okay, eski CHP Milletvekili Oya Araslı'nın annesi Naciye Tezel'in Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreninde gazetecilerin YSK'nin referandum süresine ilişkin karar alacağının hatırlatılması üzerine hukuka saygılı olduklarını belirterek, "YSK'nin kararına saygı göstereceksin" dedi.

CHP'nin başından bu yana Anayasa değişikliğinin hukuka aykırılığını savunduğunu, YSK'nın referandum sürecine ilişkin karar alacağını anımsatan Okay, yargı kararlarını eleştiren bir anlayışta olmadıklarını kaydetti.

Okay, bir başka soru üzerine de Anayasa değişikliğine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne başvurunun yarın yapılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim