Bu Okulu Bitiren 3 Bin $'la İşe Başlıyor

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, üniversitenin 174 kişilik kontenjanının tamamının dolduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Sağ, yaptığı açıklamada, üniversitelerini tercih eden 174 öğrenciden 173’ünün üniversitelerini ilk 3 tercihleri arasında gösterdiklerini kaydetti.
Bunun, üniversitenin ilk yılında büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Sağ, “Piri Reis Üniversitesi olarak 174 kişilik kontenjanımızın tamamını doldurup 5 Ekimde eğitime başlayacağız” bilgisini verdi. Sağ, üniversitenin bu büyük başarısına, kendisine öğrenci hedef kitlesi olarak daha önceki yıllarda 4 yıllık denizcilik lisans eğitimi yapan ancak üniversiteye giremeyen Anadolu Denizcilik Meslek Liseleri mezunlarını alarak ulaştığını belirterek, bu yılki öğrencilerin yaklaşık yüzde 33’ünün denizcilik ehliyetli öğrencilerden oluşturulduğunu bildirdi. Üniversitelerinden mezun olanlara aylık en az 3 bin dolarlık iş garantisi verileceğine dikkati çeken Sağ, bu üniversitenin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada denizcilik eğitim platformlarında büyük yankılar uyandıracağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim