Borsalarda İyimser Rüzgar Sürüyor

Dünya borsalarında iyimser hava sürüyor. İstanbul Borsası dünkü yüzde 2,13'lük yükselişin ardından bugün de artışla açıldı. Ulusal-100 Endeksi açılış seansını 178 puan artarak 25 bin 714 puandan geçti.

Uluslararası Para Fonu IMF, iyi yönetilen gelişmekte olan ülke ekonomileri için koşulları esnek bir kredi hattı kurduğunu açıkladı. Amerika'da dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları verilerinin beklenenden iyi gelmesi, piyasalara olumlu yansıdı.

New York Borsası'nda dün Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,17, teknoloji göstergesi Nasdaq ise yüzde 0,81'lik artış kaydetti. Asya borsalarında bugün (26.03.2009) yükselişler söz konusu.

Tokyo Borsası Nikkei Endeksi yüzde 1, 84 oranında değer kazanırken, Çin ve Hong Kong Borsaları'nda artış yüzde 3'ü aştı. Yurt içinde seçimlerin ardından IMF ile olası bir anlaşmaya dönük beklentiler devam ediyor.

Küresel krizin etkilerine karşı açıklanan yeni önlemler olumlu karşılanırken ilgili sektör hisseleri hareketlendi. İstanbul Borsası'nda hisse senetleri açılış dakikalarında ortalama yüzde 0,69 oranında değer kazandı.

Serbest piyasada Amerikan Doları güne 1 lira 65 kuruş, Avro ise 2 lira 24 kuruştan başladı.

Editör: TE Bilişim