"Bırakın Gidin Diyemiyorum"

Başbakan Erdoğan'la görüşmesinin ardından Türk-İş Genel merkezi önünde eylem yapan TEKEL işçilerine konuşma yapan Başkan Mustafa Kumlu, ''Görüşmenin neticesini almadan size, 'Bırakın gidin' diyemiyorum. Olumlu bir şekilde bu neticeyi alıp sizlerin sağ salim çoluğunuza çocuğunuza kavuşmanızı temin etmeye çalışıyoruz'' dedi. 

Kumlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, TEKEL işçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını pazartesiye kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. 

Kumlu, 45 gündür eylemlerini sürdüren işçilere sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür etti. Türk-İş olarak işçilerin yanında olduklarını ifade eden Kumlu, ''Zaman zaman, 'Kumlu istifa' denilmesine rağmen, hiç yadırgamadım. Bu bizim görevimiz'' dedi. 

Başbakan Erdoğan'la TEKEL işçilerinin sorunları hakkında yaklaşık iki saat görüştüklerini belirten Kumlu, şunları söyledi;

"Bizim taleplerimiz belli. Bizim talebimizin ne olduğunu 45 gündür seslendiriyoruz. Mevcut şartlarımızla başka kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmak istediğimizi paylaştık. Sayın Başbakan bu iki bakana talimat verdiler. 'Pazartesiye kadar benim önüme çalışmalarınızı getirin. Sonra Türk-İş yöneticileriyle bir araya gelelim' dediler. Pazartesiye kadar Maliye Bakanımız ve Devlet Bakanımız çalışacaklar. Sayın Başbakanımızın önüne getirecekler. Sonra bizi çağıracak, oturup görüşeceğiz. Ve İnşallah sağ selamet sizleri evinize göndermeye çalışacağız.''

Bu arada, Kumlu'nun Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılışı sırasında yaptığı açıklamayı televizyondan takip eden işçiler, hükümet aleyhine slogan attı. İşçilerden bir kısmı açıklamayı tatmin edici bulmazken, bir kısmı ise Başbakan Erdoğan ile Kumlu arasındaki görüşmenin ''sorunun çözümü için bir umut ışığı olduğu'' görüşünü dile getirdi.(aa)

Editör: TE Bilişim