'Bir Kahraman Gibi Öldü'

Adana'da, banka aracından ATM'ye para yerleştirildiği sırada 4 kişi tarafından gerçekleştirilmek istenen soygunda, direnince tabancayla ateş edilerek öldürülen güvenlik görevlisinin cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Ekrem Biçer'in (27) cenazesi aile tarafından alınarak Dervişler Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Dayı Ahmet Günsan, yeğeninin bankanın parasını korumak için canı pahasına mücadele ettiğini belirterek, “O bir kahraman gibi öldü. Tek tesellimiz onun bundan böyle kahraman olarak anılması” dedi.

Yeğeninin, çalıştığı bankanın ATM'sine görevlilerce para yerleştirilirken gelen soyguncularla çatıştığını, ATM'nin karşındaki petrol istasyonunun kamerasından da bu durumun tespit edildiğini anlatan Ahmet Günsan, şunları söyledi:
“Güvenlik kamerasındaki görüntülerde, banka aracı ATM önünde durduktan sonra para yükleyecek görevli ATM'ye girerken yeğenim dışarıda bekliyor. Bu sırada gelen 4 soyguncu, yeğenimi önce yumrukluyorlar. O yumruktan sonra yeğenim mücadele etmese ölmeyecekti. Ancak, o kendine yakışanı yaparak çatıştı, çalıştığı kuruma ihanet etmedi. Soyguncularla yaklaşık 1,5 dakika çatışan yeğenimin vücudundan 16 adet kurşun girdi çıktısı belirlenmiş. Onu acımasızca, görevi başında öldüren canilerin güvenlik güçlerimizce bulunarak adalete teslim edileceğine inanıyorum. O caniler hesap verirse bize teselli olacak.”


Ekrem Biçer'in kardeşi Hamit Biçer'in oğlu Bilal (10) ise omuzuna astığı Türk Bayrağı ile cenaze aracının yanına gelerek, amcasını son kez görmek istediğini söyledi. “Benim amcam bir kahraman, onunla gurur duyuyoruz” diyen küçük Bilal'i, Ekrem Biçer'in çalıştığı bankadaki mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
Bekar olduğu, evlenmek için hazırlık yaptığı belirtilen Ekrem Biçer'in cenazesi, ailesi ve yakınlarının da katıldığı törenle Buruk Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergün Özen de gazetecilerin, ailesine yardım yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine, “tabii ki aile bundan sonra bizim ailemiz. Arkadaşımız için çok üzgünüz, gerekli yardım yapılacaktır. Bu acımızı atlatalım, onları daha sonra konuşacağız” dedi.


Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayın gerçekleştiği Turgut Özal Bulvarı'ndaki ATM'nin karşısındaki akaryakıt istasyonunda bulunan güvenlik kamerasındaki görüntülerin incelendiğini, maske kullanmayan bu kişilerin eşkali üzerinden kimliklerinin tespit edilmesi ve bir an önce yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.


Adana'nın Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir bankaya ait ATM'ye dün sabah saatlerinde para yerleştirildiği sırada gelen 4 kişi, soygun yapmak istemiş, bu sırada direnen güvenlik görevlisini öldürmüşlerdi. Soyguncular, daha sonra, hedeflerine ulaşamadan yoldan geçen Ç.Ç. (64) ve E.Ç'nin (62) bulunduğu 01 TR 028 plakalı otomobili durdurup, bu kişileri indirdikten sonra otomobille kaçmışlardı. Olaydan bir süre sonra da otomobil terk edilmiş halde bulunmuştu.(aa)

Editör: TE Bilişim