'Benzin 5 TL'ye Sabitlensin'

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) son akaryakıt fiyatları düzenlemesiyle ilgili, ''Bu böyle olmayacak. Benzinin litresini 5 liraya sabitleyin, uzun süre zam ve indirim olmadan hayatımızı sürdürelim'' dedi.

Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EPDK'nın son tavan fiyat düzenlemesiyle, 6-7 Ağustos'ta geçerli olmak üzere 95 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 5 kuruş artışla 3,34 liraya yükseldiğini belirtti.

14 Temmuz'dan bu yana benzinin litresinde toplam 42 kuruşluk bir artış olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları söyledi:

''Petrolde ciddi bir yükselme yok. Varili 70 doların üzerinde. Ayrıca dolar kuru da düşüyor. Tavan fiyat uygulamasında petrol fiyatları ve döviz kuru kıstas alınıyor ancak durum ortada. Varil başına 10 dolarlık bir artış olsa bile pompaya 5 kuruşluk bir artışın yansımaması gerekiyor. Ayrıca, son günlerde dolar düşerken zamların olmasını anlamak mümkün değil. Benzinin litresi, petrolün 150 dolarlara ulaştığı dönemlerdeki fiyatlara ulaşıyor. Bu böyle olmayacak. Benzinin litresini 5 liraya sabitleyin, uzun süre zam ve indirim olmadan hayatımızı sürdürelim. En azından tüketici, her sabaha yeni bir zamla uyanıp sinirlerini bozmaz.''

Kaya, tüketicinin kandırıldığını iddia ederek, ''Ramazan öncesi bu artışlar, özellikle gıda ürünlerine zammın tetikçisi olacak. Yumurtadan süte kadar artışlar olursa bunun sorumlusu benzine yapılan zamlardır. Artık bu zamlara 'Dur' denilmesi gerekiyor'' dedi.(aa)

Editör: TE Bilişim