Beğenmeyen Buyursun İstediği Yere Gitsin

Başbakan Tayyip Erdoğan TBMM'deki AK Parti grup toplantısında önce "Ya sev ya terk et'in patenti MHP'ye aittir" dedi, ardından da "Beğenmeyen buyursun gitsin dedim. Benim fikrim bu" diyerek açıklamasını tekrarladı. DTP'ye yönelik eleştirilerine de devam eden Başbakan, ABD'deki siyah-beyaz mücadelesine rağmen, herkesin ABD bayrağı altında birleşmesini örnek vererek, "Sen atabiliyor musun Türk bayrağıyla bu turları?" yorumunu yaptı.
Bugüne kadar hiçbir yerde "ya sev ya terk et" ifadesi kullanmadığını savunan Başbakan Erdoğan, bu ifadenin karşısında olan bir kişi olduğunu söyledi. Tek millet, tek bayrak, tek vatan dediklerini belirten Erdoğan, "Ben böyle düşünüyorum ve bunun da arkasındayım. Bunu beğenmiyorsa, o zaman buyursun beğendiği yere gitsin. Çünkü 70 milyon insanımızı böldürtmeye kimsenin gücü yetmez" diye konuştu.
Türkiye'nin kendi kabuğundan sıyrılması ve modern dünyaya ayak uydurabilmesi için gerekli zemini inşa ettiklerini savunan Erdoğan, iktidara geldikten iki yıl sonra ülkeyi AB'ye tam üyelik müzakerelerine başlama noktasına getirdiklerini anlattı. 7 başlıkta müzakere açıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyelik heyecanını yitirdiği yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Çeteleri ve mafyayı AK Parti iktidarının alt ettiğini, ancak mücadelenin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Yüreğimizi, her şeyimizi ortaya koymak suretiyle bu çetelerden, bu mafyalardan ve terörden kurtulmak durumundayız" dedi.
Erdoğan, medyanın bazı şeyleri görmediğini bunun en son örneğinin Erzurum gezisi olduğunu söyledi. Aynı meydanda 22 Temmuz seçimlerinde yaptığı konuşma ile hafta sonu yaptığı konuşmanın fotoğraflarını kıyaslayan Radikal gazetesine çatan Erdoğan, "Erdoğan istediği kalabalığı toplayamadı diyor. Törenin sabah saatindeki fotoğraflarını koymuş. Sanıyor ki Erzurumlu dadaşımı aldatacak, avucunu yalarsın" dedi.
Öte yandan uzun bir aradan sonra toplanan AK Parti grup toplantısında, gözler geçen hafta süpriz bir şekilde partideki görevinden istifa eden Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı aradı. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına atanan İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ise tüm ısrarlara rağmen Fırat'ın oturduğu koltuğa oturmadı. AK Parti il başkanları ve çeşitli illerden gelen belediye başkanlarının grup salonunu doldurmaları üzerine milletvekilleri ayakta kaldı. Toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mart 2009 yerel seçimlerde, "Benimle devam" mesajı verirken, iddialı konuştu. Topbaş, "İstanbul'da AK Parti'nin rakibi yok" dedi. 
Editör: TE Bilişim