'Bedelli Askerlik' Başka Bahara Kaldı

Bedelli askerlik tartışması şimdilik noktalandı.

Başbakanlık’ta yapılan görüşmeden, şartların bedelli askerliğe elverişli olmadığı kararı çıktı. Ancak askerlik sistemine ilişkin yeni düzenlemelerin yapılması gündeme geldi.

İşte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasındaki uzun görüşme ve sonrasında yapılan açıklamalar.

Saatler 17.30’u gösterdiğinde Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Başbakanlık’taydı.

Başbakan Erdağan ile Genelkurmay Başkanı arasındaki görüşme, 2 saatten fazla sürdü.

Bedelli askerliğin gündemden çırakıldığına dair ilk açıklama da bu görüşme sonrası Başbakanlık’tan geldi.

"Bedelli Askerlik İçin Uygun Şartlar Oluşmamıştır"
Açıklamada şöyle denildi:

’’Sayın Genelkurmay Başkanı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının TSK’nın ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir.’’

Askerlik Sistemine İlişkin Yeni Çalışmalar...
Açıklama, bedelli askerliğin gündemden kalktığını ortaya koydu. Ancak devamında gelen cümleler, askerlik sistemine ilişkin yeni çalışmalar yapılacağının işaretlerini verdi:

"Bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur.’’

Başbakan Erdoğan’ın Açıklamaları...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 23 Nisan Resepsiyonu’nda da aynı konuyla ilgli sorularla karşılaştı.

Erdoğan, ’’Askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemelerin’’ sorulması üzerine, ’’Şu anda çalışma yapılacak, çok çeşitlilik var. Bunların üzerinde duracaklar ve bunları daha sade bir hale getirmek için çalışma yapılacak’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, ’’Bedelli askerlik tamamen gündemden kalktı diyebilir miyiz?’’ sorusu üzerine de , ’’Yoo, şu anda terörle bağlantılı biraz da’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim