Bazı Bölümlere Sınavsız Girilebilecek

Yükseköğretime Geçiş Sınavı bitti, sırada Lisans Yerleştirme Sınavı var.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da heyecanla bekleyen veliler arasında yerini alırken bir de müjde verdi.

Özcan, bazı bölümlere sınavsız giriş için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Öte yandan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da LYS’ye girecek öğrencilere TRT’nin canlı yayınında bazı tavsiyelerde bulundu.

Yusuf Ziya Özcan şunları söyledi:
’’Bazı bölümlerin o türden, sınavsız girilen bölümler haline getirilmesi mümkün. Bir süredir bunun üzerinde düşünüyoruz, hangi bölümler böyle olabilir diye. Mesela Almanya’da hukuk tahsili böyle. Herkes, hukuka girebiliyor. Başarılı olanlar devam ediyor, başarısız olanlar ayrılıyor. Onun gibi, bazı bölümleri imtihansız girilir hale getirmek için çalışıyoruz" TRT 1’deki YGS 2010 programında soruları yanıtlayan ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınavın tüm yurtta sorunsuz atlatıldığını, öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçlarının da Mayıs ayının başlarında ilan edileceğini duyurdu.

Maratonun İkinci Koşusu Haziran’da
YGS’den 180 ve üzeri puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmeye hak kazanacak.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da konuyla ilgili şunları söyledi:
"Şimdi bugünkü sınavın üzerine birkaç gün dinlensinler diyorum. Bu arada kulvarlarını belirlesinler, karar versinler hangi alan olduğuna. Lisans yerleştirme sınavlarından 5 tane yapılacak. Bu sınavlardan hangilerine gireceklerine karar verip bu sınavlara hazırlansınlar. Benim önerim adaylara 2’den fazla sınava girmemeleri yönünde."

LYS 19, 20 ve 26, 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Editör: TE Bilişim