"Türkiye'nin önündeki en büyük takoz....."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Baykal, Ergenekon'a takoz oluyor" şeklindeki sözlerine Muğla'dan yanıt verdi. Baykal, "Ben hukukun önünde takoz olanları çekip almak istiyorum. Türkiye'nin önündeki en büyük takoz dokunulmazlıktır. Onu kaldırsana o zaman" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Muğla milletvekilleriyle birlikte sırasıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamlarında ziyaret etti. Baykal, daha sonra Muğla Belediyesi önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Deniz Baykal, vatandaşlardan aynı desteği genel seçimlerde de vermelerini isteyerek, "Siz Muğla'da CHP'ye bir oy attınız. Sonrasında hükümetin yarısı gitti. Aynı destek devam ederse hükümetin tamamının gidecek" dedi.

Tehlikeli tırmanış

AKP'nin yeni bir arayış içine girdiğini belirten Baykal, şöyle konuştu: "Bu tehlikeli bir arayış. 'Parlamentoda rahatım, yargıda değilim' diyor. Siyasilerin yön vereceği bir yargı istiyorlar. Bu ülkenin başına büyük işler açacak bir arayıştır. Türkiye'nin iki meselesi var. Birisi ekonomi, ikincisi yolsuzluklar. Anayasa değişikliği arayışına girdiler. 'Ben Anayasa'ya aykırı hareket edeyim. Anayasa Mahkemesi bana karışmasın' diyor. Bu ülkenin başına büyük işler açacak. Buna izin vermeyiz. Yoksa Türkiye'de demokrasi hayal haline gelir" şeklinde konuştu.

"Anayasa yap boz değil"

AKP'nin Anayasa'yı yap-boza çevirdiğini belirten Baykal, Erdoğan'ın yargıçlara hukuk dersi vermek yerine hukuku işletmesi gerektiğini söyledi. Baykal, "Milletvekilliğini 4'ten 5'e, cumhurbaşkanlığını 5'ten 7'ye çıkaralım diyorlar. Daha dün 5'ten 4'e, 7'den 5'e indirmedik mi? Nereden çıktı bu? Anayasa yaz boz tahtası mı? Yönetmelikler bile bu kadar değiştirilmiyor. Kendilerine milletin desteğinin azaldığını görüyorlar, ömürlerini uzatmak için bu tür arayışlara giriyorlar. Daha önemli bir arayış var. Yargı organları bizi engelliyor, engeller çıkarıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Baykal, Ergenekon'a takoz oluyor" şeklindeki sözlerini de yanıtlayan CHP lideri, "Ben hukukun önünde takoz olanları çekip almak istiyorum. Türkiye'nin önündeki en büyük takoz dokunulmazlıktır. Onu kaldırsana o zaman" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim