Baykal Geri Adım Atmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Başbakan olmuşsun ama adam olamamışsın" dediği için Başbakan Erdoğan'ın mahkemeye verdiği CHP lideri Baykal bugün sözlerini sürdürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, üslup ayarlaması yapma ihtiyacı hissettiğini, bunun da yararlı olduğunu sandığını" ifade ederek, "Başbakan, başbakan olduğunu böylece hatırlama fırsatı buldu" dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Baykal, geçen hafta açıkladığı 7 maddelik ekonomiye yönelik önlem paketine işaret etti.

Önerilerinin kamuoyunda ilgiyle karşılandığını, iyi niyetli, üzerinde düşünülmesi gereken bir anlayış olarak görüldüğünü dile getiren Baykal, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, birdenbire üslubunu bozduğunu, çok sinirli, asabi şekilde, Mardin'de "Ne biliyorsanız söyleyin, uygulamazsam siyaseti bırakırım" dediğini anımsattı.

Baykal, Erdoğan'ın 2 gün sonra, "çok yakışıksız bir üslupla, yaklaşımlarına cevap vermeye çalıştığını" öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(40 fırın ekmek yemeliymişiz, ehlinden ekonomiyi öğrenmeliymişiz, biz kim oluyor da bunları söylüyormuşuz, sana ne...) Çağıran sensin, anamuhalefet partisinin genel başkanıyım, işimiz bu... Bu konularda çalışıyoruz. Bunlara söylenecek çok laf var ama derdim o değil. Ekonomi uzmanı olmuş, Türkiye'nin hali, ekonomik kriz ortada, ağzını açıp söylediği tek laf yok, ona buna sataşıyor. Bunun üzerine ben de Başbakan'a bir üslup ayarlaması yapma ihtiyacı hissettim. Başbakan'ın üslubuna yönelik, bir değerlendirme yaptım. Sanıyorum yararlı oldu. Başbakan, bundan telaşlandı, 'Ben başbakanım, benim de söyleyeceklerim var ama şimdi söylemeyi uygun görmüyorum' dedi. Ben de bundan çok memnun oldum. Çünkü Başbakan, başbakan olduğunu böylece hatırlama fırsatı buldu. Başbakan'a, başbakanın üslubunun farklı olması gerektiğini öğretmiş olduk.

Başbakan, bize çok saygısız, kırıcı üslupla, içindeki nefreti, kızgınlığı, olumsuzluğu yansıtan bir anlayışla hakaretamiz şekilde cevap vermeye kalkıyor. Ciddi konuşuyor, ben görevimi yapıyorum. Sen de görevini yap. Topluma karşı sorumluyuz, ciddi, sorumlu ol. Bu kızgın üslubunu kimse dinlemek zorunda değil. Saygı görmek istiyorsan, saygı göstereceksin."

Baykal, Erdoğan'ın, sonuncusuyla birlikte kendisini 5 kez mahkemeye verdiğini söyledi. Baykal, bu davalardan 4'ünü mahkemelerin reddettiğini, bunun üzerine Yargıtay'a gidildiğini, Yargıtay'ın da bu davaların 3'ünü onadığını, 4'üncüsünün de henüz karar aşamasında bulunduğunu" söyledi.

Baykal, Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine rağmen bir kez dahi mahkemeye gitmediğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim