Başbuğ: Kesinlikle Doğru Değil

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, özel bir televizyon kanalında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Görevde olan bir ordu komutanının terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını hatırlatan Orgeneral Başbuğ, Üçüncü Ordu komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e neden kefil olduklarını da açıkladı.

"Kurumlar arasında çatışma yok mu" sorusuna karşılık Orgeneral Başbuğ, 17 Aralık’ta Trabzon’da yaptığı açıklamayı hatırlattı.

"Kurumlararası İşbirliğine İhtiyaç Var"

İlker Başbuğ, "Kurumlararası çatışma iyi bir şey değil, tabii ki Türkiye’de bunu kimsenin arzu edeceğini de düşünmüyorum. Ama dediğim gibi bir noktada, elbette yasalar ve yetkiler çerçevesinde daha sıkı bilgi teatisi, iş birliği ve diyaloğa da ihtiyaç olduğunu ifade edebilirim" dedi.

Orgeneral Başbuğ, Üçüncü Ordu Komutanı’na neden kefil olduğuna ilişkin soruyu da cevapladı.

Genelkurmay Başkanı, görevde olan bir ordu komutanının terör örgütüne üye olmakla suçlandığına dikkat çekti.

"Görevde olan bir ordu komutanı, terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. Birincisi bir plan semineri yine orada da söz konusu ve bu plan seminerinin oynandığı ve seminerin yine konuların dışına çıktığı... Bu kesinlikle doğru değil. Niye, Kara Kuvvetlerimiz bunu inceledi. Bu plan seminerinde iddia edilen şeylerin hiç biri gerçekleşmemiştir. Birinci tespitimiz bu. İkinci tespitimiz, yine Ordu Komutanı’nın efendim Alevi köylerine ziyareti bir suçlama olarak ifade ediliyor. Bu aslında çok çirkin, yani nereye koyacağız bunu ayrı bir olay." şeklinde konuşan, Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üçüncü nokta ise, yine iddianamede 28 Ocak günü Ordu Komutanı’nın emriyle efendim Erzincan-Üzümlü arasında bir gösteri yürüyüşü yapıldığı iddia ediliyor. Neden? Yanılmıyorsam aynı tarih, tamamen tesadüf, Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı’nın bu kapsamda tutuklandığı gün. Bakın, 28 Ocak günü yapılan bu yürüyüşün emrini Ordu Komutanı 15 Ocak’ta vermiş. Herhalde Ordu Komutanı müneccim değildi, yani bu kadar olmaz. İşin tabii diğer bir ilginç yönü de 3’üncü Ordu Komutanı ile ilgili suçlamaların da maalesef gizli tanık ifadesine dayanması."

Orgeneral Başbuğ, ellerinde bazı belgeler olduğuna ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine de , "Elbette her şeyin zamanı önemli, nerede kiminle paylaşacağınız önemli, bir de ne söyleyeceğiniz önemli" cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim