Başbakan Ona Bayılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yorgunluğunu atmak için geldiği Hatay'da kaldığı otelde en fazla havuç suyu tükettiği öğrenildi. Havuç suyunun yanı sıra ıspanak suyu ve maydanoz suyu da tükettiği de belirtildi. Havuç suyundan kaldığı günden itibaren hiç vazgeçmeyen Başbakan Erdoğan'ın zindeliğini bu yolla koruduğu kaydedildi.

"One Mınute" sözleriyle Davos'a imzasını atan 29 Mart Mahalli İdareler seçimleri dolayısıyla Türkiye'de gezmedik il bırakmayan ve yorgun düşmesine rağmen seçimlerin ardından kaybettiği bölgelerin hesabını parti kurmaylarından sorduktan sonra ABD Başkanı Barack Obama'yı Türkiye'de ağırlayan Başbakan Erdoğan, yoğun gündemden sıyrılıp Hatay'a gelmişti.

Hatay'da bulunan 5 yıldızlı termal tesis Otoman Palace'nin kral dairesine yerleşen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı ile yoğun korumalar eşliğinde termal kaplıcanın tadını çıkardı. Termal tesiste bulunan termal havuzlardan günün belirli saatlerinde yararlanan Erdoğan zindeliğini korumak için Antakya'nın leziz mutfağını da çok beğendi. Tatilini geçirdiği otelde kaldığı süre içerisinde bol bol havuç suyu tüketen Erdoğan'ın zaman zaman ıspanak suyu ve maydanoz suyu tükettiği bildirildi.

Otel görevlileri tarafından düzenli olarak Otoman Palace'in padişah suitinde kalan Başbakan'ın odasına özellikle havuç suyundan oluşan özel içecekler gönderildi. Termal suyun sıcaklık etkisini havuç suyunun verdiği zindelik ile atan Başbakan Erdoğan'ın otelde kaldığı süreç içerisinde bu içeceğini değiştirmediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Otoman Palace'nin resmi açılış töreninde de Hatay sofrasını sevdiğini, Hatay mutfağının farklı lezzetlerinden herkesin tatması gerektiğini belirtmişti.

Havuç suyunun yararları

Süratle kan yapıcı ve güç verici özeliği bulunan havuç suyunun karaciğeri kuvvetlendirici ve mide bağırsağın çalışmasında çok faydalı olduğu biliniyor. Kan kaybında veya kansızlıkta süratla kan yapan havuç suyunun mide ve bağırsak kanamalarında çok faydaları da bulunuyor. A vitamini ve bol minerali ile karaciğerin kendi kendini tamir etmesini sağlayarak, kuvvetlendiren havuç, enginar ile birlikte tüketilmesi durumunda karaciğerden ileri gelen sarılığı gideriyor, safra miktarını ve akışını artırıyor, bağırsakları tedavi ediyor. Yara ve iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olan havuç suyu, kanı da temizliyor. Vücuttaki üre asidi, benzeri yorgunluk maddelerini, idrarla dışarı atarak, romatizma, kum ve taş da çok faydalı olduğu biliniyor.

Havuç bol A vitamini ile her türlü hücrelerin çalışmasını ve yenilenmesini sağlarken cilde temizlik ve pembelik veriyor. Ayrıca havucun yaşlanmayı da geciktirdiği belirtiliyor

Editör: TE Bilişim