"Başbakan Çok Değişti"

TEKE TEK programında Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın konuğu olan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetle ilgili çarpıcı sözlere imza attı. AK Parti Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, "Başbakan çok değişti. Hem siyasette, hem Başbakan'ın kimliğinde değişen şeyler var. Demokrasi yerlerde sürünüyor. Başbakan, demokrasi kavramını içselleştirememiş" dedi.

İktidarın korkunç şekilde oy kaybettiğini ve Başbakan'ın yerleştikçe anti demokratikleştiğini ifade eden Şener, "Sayın Başbakan'ın doğru bir tek söze tahammülü yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun özeti budur" diye konuştu. Şener, milletvekilliği döneminde Başbakan Erdoğan'ın Anavatan Partisi muhalefetini susturmak için hazine yardımına oy oranı şartı getirdiğini belirterek, "Demokratik hiçbir ülkede parti, Meclis çoğunluğuna dayanarak muhalefeti susturamaz" şeklinde konuştu.

Başbakan beni dinletiyor

Yeni partisiyle demokratik bir oluşum içinde olduklarını belirten Abdüllatif Şener, son günlerin başta gelen gündem maddelerinden biri olan telefon dinleme konusuyla ilgili ise "Başbakan beni de dinletiyor" dedi. 2005'te kurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, dinleme yetkisi olan kurumları da dinleme yetkisi aldığını belirten Şener, "TİP Başbakan'ın özel kurumu gibi. Yönetiminden teknik personeline, oda hizmetçilerine kadar Ulaştırma Bakanı ile tek tek atamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mekanizma olmaz. Sayın Başbakan diyor ki; ?Ben de dinlendim, ben Başbakan'ın beni dinlettiğine inanıyorum. Böyle bir yapıda samimi kanaatim budur" şeklinde konuştu.

Açılımayrıştırdı

Fatih Altaylı'nın demokratik açılım hakkındaki düşüncelerini sorduğu Şener, açılımın Türkiye'yi ayrıştırdığını savundu. Şener, "Açılım süreci bile Türkiye'de ayrıştırılmıştır" dedi. Bakan olduğu dönemde Diyarbakır'da Kürtçe ?Sizi Seviyorum' dediğini belirten Şener, bu konuda adım atan ilk siyasetçilerden

Editör: TE Bilişim