Bakan'dan "İlaç Fiyatı" Müjdesi

İlaç fiyatları ucuzluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, konu ile ilgili kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

TRT-2'de yayınlanan "İşin Doğrusu" programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer önemli açıklamalarda bulundu.

İlaç fiyatlarında ciddi bir indirim yapılacağını açıklayan Dinçer, şunları söyledi:

"Bir kararname imzaya açtık. O kararnamede orjinal ilaçlarla eşdeğer ilaçların fiyatları konusunda belirlenmiş olan oranları değiştiriyoruz. Böylece ilaç fiyatlarında çok ciddi oranda indirimler yapma imkanımız ortaya çıkacak."

Bakan Dinçer, bürokratik süreçlerin şeffaflaşacağını ve önümüzdeki aylarda vatandaşların işlemlerin hangi aşamada olduğunu internet üzerinden öğrenebileceğini açıkladı.

8 ay süren yabancılara Türkiye'de çalışma izni verilmesine ilişkin işlemle ilgili de yeni bir adım atılıyor. Bu uzun süre artık çok daha kısalacak.

Dinçer, "Biz yıl sonuna kadar alacağımız tedbirlerle bunu 30 güne düşüreceğiz. 30 günde bizden izin için müracaat etmiş herkes ya iznini alacak işlemini tamamlayacak. Yahut da izin veremeyeceğimizi kendilerine söyleyeceğiz ve işlemi yine tamamlayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim