Bahçeli'de "mustafa" Tartışmasına Dolaylı Katıldı

Konuşmasında son günlerin en çok tartışılan belgeseli olan Mustafa'yı isim vermeden eleştiren Bahçeli grup konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Hareketsiz ve atıl duran asil milletimizi, çaresiz aydınları adım adım uyanışa sevk eden, kolektif adlı ve milli hisleri harekete geçiren Atatürk’ün başarısı inkar edilemeyecek kadar muhteşemdir ve gerçektir. Onun dün bugün ve yarın arasında muazzam bir telkin kurmaya çalışarak, milletimizin tarihi devamlılığını kanıtlamaya çalışması da yaptığı büyük işleri tamamlama çalışmasıdır.

Atatürk'ün şahsını eleştiriye açmış olanlar dikkatimizi çekmektedir. Biz bir milleti kurtarmış bir kahramanın özel hayatı ile değil fikirleriyle eserleriyle meşgulüz ve onunla övünüyoruz. Onun destan yazan hayatı içerisinde, vatan ve millet sevgisi, bağımsızlık aşkı, hür yaşama arzusu, milli kültürün geliştirilmesi, millet birliğinin güçlendirilmesi ve milletin mutluluğu gibi mesajlar çıkarmayanların niyetleri malumdur. Binlerce yıllık tarihimiz, hatasıyla sevabıyla zaferiyle bizim ceddimize aittir ve tamamı Türk varlığına emanettir. Biz hatalardan sonuç çıkarır, başarılarla gururlanır, tarihten aldığımız ders ile önümüze bakarız.

Bu girişimler milletin vicdanında asla kabul görmeyecek, başta Atatürk olmak üzere büyük ceddimiz gönüllerde yaşamaya devam edecektir.

Editör: TE Bilişim