Bahçeli Grupta Konuşuyor 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli gündemdeki konuları değerlendiriyor..

Bahçeli şunları söyledi:

Ermenistan ile imzalanan protokol ile Azerbaycan kandırıldı. Azerbaycanlı kardeşlerime sesleniyorum: Hükümetin Ermenistan ile yakınlaşmasındaki üslup sizi de öfkelendirmiş olabilir. AKP Hükümeti’nin iradesi Türk milletinin iradesini yansıtmaz. Bu ilkesiz AKP kadroları belki bugün vardır ama yarın olmayacaktır.

Onların yapacakları yanlışlar gelecekteki dostluğumuzu bozmamalıdır. Türk milleti Azerbaycan’ın yanındadır. Bu konuda yaklaşan haklı öfkenin bu itibarla ecdadımızın yadigarı olan al bayrağımızla ilgisi yoktur.

ERDOĞAN'A TÜRKEŞ CEVABI

Rahmetli Başbuğumuzun temasları Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki işgali durdurması ve esir alınan Azerbaycanlı kardeşlerimizin serbest bırakılması için olmuştur.

Bugün yapılanların yöntemleriyle ve amaçlarıyla çok farklı olduğu bilinmektedir.

MHP bugünkü teslimiyetçi ortamda, dayatmalarla ilerlenen yollara göz yummamız asla kabul edilemez.

Başbakan’ın girdiği yanlış yolda, çaresizliğini kapatmak için verdiği örnekte Türkeş’ten bahsetmiştir.

Bu itibarla Başbakan Erdoğan’ın Türkeş Bey’i okumasında, izlemesinde sonsuz yarar vardır. Madem ki Ermenistan konusunda Türkeş Bey’i izlemeye karar vermiştir. Biz de milliyetçilik, siyasi ahlak, onurlu duruş konusunda da takipçisi olmasını tavsiye ederiz.

Bu konuda samimiyse Türkeş Bey’in TBMM’de yaptığı konuşmadaki şu sözlerini de milletimizi etnik kimliklere bölmeye çalışan ilkel zihniyetine karşın hatırlatıyoruz. Sayın Türkeş diyor ki:

“Burası Türkiye’dir. Hukuksal vatanın adı. Köyümüz, kentimiz, bölgemiz ne olursa olsun Türkiye’dir. Türkiye’de yaşayan herkesin kabilesi, etnik kökeni, dini ne olursa olsun adı Türk’tür.”
 

Editör: TE Bilişim