Bahçeli: Başbuğ’un Sözleri Tatmin Etmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında, gündemdeki darbe girişimi iddialarına da değinerek, bugün de geçmişte söylediklerinin arkasında olduklarını ve demokrasiye dışardan müdahale niyetlerine sonuna kadar karşı olduklarını bir kez daha açıkça ilan ettiklerini ifade etti.

Türk milletinin, demokrasiden başka bir arayışı ve seçeneği olamayacağını söyleyen Bahçeli, MHP’nin, hangi gerekçe ve düşünceyle olursa olsun demokratik rejime dışarıdan her türlü müdahaleyi gayri meşru bulduğunu ve şiddetle reddettiğini dile getirdi.

Bahçeli, “2009 yılı parti programımızda, Türk ordusunun Türk ordusunun vicdanındaki saygınlığının günlük politikalarla yıpratılamayacağı yer almıştır. TSK’ya ve komuta kademelerine kendisini aklama ve demokrasiye bağlılık konusundaki kuşkuları kaldıracak iç denetimin şeffaf olması ihtiyacı daha da artırmıştır.

Bunun bir an önce gerçekleşmemesi halinde TSK kirli siyasetin hedefi olmaya devam edecektir. Son olarak kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamalarını tatminkar değildir. Eğer bir üst karargahtaki gelişmelerden haberdar değilse bu çok tehlikelidir. TSK’ya yönelik bir karalama kampanyası olduğu açıktır, ancak bunlara isnat eden suç ve kusurların da ortaya çıkmasında, kendi idari yapısını devreye sokması kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir.

Dileriz ki bu zırvalar gerçek değildir ve hepsi iftiradır. TSK bu ağır ithamlardan derhal kurtulmalıdır” dedi.

Arınç'a süikast iddiaları karanlık

MHP lideri, Başbakan Yardımcısı Arınç’a suikast iddiası hala karanlık olduğunu belirtti ve sözlerine, “TSK’nın özel birliğinin arşivinde yapılan aramanın sonucu da belli değildir. Bütün bu gelişmeler karşısında, Başbakan demokrasiyle kumar oynamak gibi tehlikeli bir oyunu tercih etmiştir.

Başbakan’ın yapmak istediği, yeniden mağdur rolünü oynamak, ilkesiz ayrımcı kutuplaştırıcı ve teslimiyetçi siyasetini demokratik düşünceyle maske etmek, yoksulluğu örtmeye çalışmak, sanal tedbirler oluşturarak kafa karıştırarak milletimizin gündemini değiştirmek, demokrasi aşığı AKP’yle, demokrasi karşıtı ötekiler gibi, sandığa ya ben ya onlar diyerek gidebilmektir” diyerek sürdürdü.

Editör: TE Bilişim