Artvin’de sel: 5 ölü

 
Aşırı yağışlar dün de Artvin’de can ve mal kaybına yol açtı. Borçka'da enkaz altından 2 kişinin daha cesedi çıkarıldı. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıkarken, 1 kişi ise hala kayıp. Kayıp kişinin ise öldüğü tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Trakya'da yaşanan sel faciasında 35 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

BAKAN EROĞLU: 5 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Borçka'daki selde ölümlerin dere yatağında çöken bir binadan kaynaklandığını belirterek, “Sabahleyin 4'tü ölü sayısı. Bir kişiyi bulamamışlardı. Onun da hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Şu anda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Dün sabah başlayan ve öğle saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle ilçenin çeşitli mahalle ve köylerinde hasar ve can kayıpları yaşandı. Kale köyü Düzhanlar Mahallesi'nde aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan 7 evin hasar görmesine, köy muhtarı Engin Demirci'ye ait 4 katlı bir binanın da toprak altında kalmasına neden oldu. Enkaz altında kalan Gülsüm Demirci (33) hayatını kaybederken, 3 yaşındaki kızı Beyza Demirci ise yaralı olarak kurtarıldı ve Borçka Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından gönderildiği Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Enkaz altında kalan Hacer Demirci (55) ve Neşe Demirci' nin (17) cesetleri çıkarıldı. Ali Demirci (64) ise hala enkaz altında. Demirciler köyü Ormanlı Mahallesi'nde de evinin alt katını su basan Nafiye Şimşek' in kayıp olduğu öğrenildi.

Ekipler çalışma başlattı

Bu arada, olay sonrasında bölgeye çevre il ve ilçelerden gelen Kızılay, Sivil Savunma, Akut ve UMKE ekipleri, bu sabah yağışın kesilmesi ve suların çekilmesi üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 50 kişilik ekip, 4 katlı binanın enkazı altında kalan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Bir başka ekibin de Demirciler köyünde kaybolan Nafiye Şimşek'i bulabilmek için çalışma yaptığı öğrenildi. Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu da erken saatlerde bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yollarda da büyük hasar var

Dere taşması ve yolun bir bölümünün kopması nedeniyle Hopa-Borçka karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Cankurtaran geçidinde konuşlanan trafik ekipleri, yoldan sadece kurtarma çalışmalarına katılacak araçların geçişini izin veriyor. Yolda derenen getirdiği malzeme birikintileri nedeniyle küçük araçlar geçiş yapamıyor.

BORÇKA'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Artvin'in Borçka İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilköğretim ve liseler ile dengi okullarda eğitime 1 gün gecikmeli başlanacağı bildirildi.

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

Artvin'de sel 2009

 

 

Editör: TE Bilişim