Artık Rüşvetin Belgesi Var

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, işyerine ruhsat almak için başvuruda bulunan 37 yaşındaki Murat Ruşhan, kendisinden rüşvet isteyen Zabıta Müdür Vekili 51 yaşındaki Hüseyin Alkan'ın sesini cep telefonuna kaydeti.

İşletmeci Ruşhan, daha sonra da bu görüntüleri Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel'e dinletti. Başkan Pekel'in ihbarıyla harekete geçen polis, Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan'ı işletmeciden 3 bin TL alırken suçüstü yakalayıp gözaltına aldı.

Murat Ruşhan adlı işletmeci, Hacıyusuf Mahallesi Yalı Sokak’ta içkili yer açmak için Zabıta Müdürlüğü'ne müracaat ederek, Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan'la görüştü. İddiaya göre, Zabıta Müdür Vekili Alkan, bahse konu sokakta içkili yer ruhsatı vermenin zor olduğunu ve bunun bedelinin ise 7 bin TL olduğunu söyledi. Alkan'la aralarındaki rüşvet pazarlığını cep telefonuna kaydeden Murat Ruşhan, Belediye Başkanı Sedat Pekel’in makamına çıkarak, yaşadıklarını anlattı, cep telefonundaki kayıtları dinletti.

Konuşmaları dinleyen Başkan Pekel, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, durumu anlattı. Belediye'ye gelen Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Murat Ruşhan ile görüşerek Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan'ı telefonla aramasını ve bir banka şubesi önünde buluşmalarını istedi.

Bir süre sonra Murat Ruşhan ile Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan bankanın önünde buluştu. Murat Ruşan çantasında bulunan seri numaraları alınmış 3 bin TL'yi Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan'a teslim etti. Rüşvet alışverişi de güvenlik güçlerince kameraya alındı. Güvenlik güçlerini fark eden Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Alkan, teslim sırasında olay yerinden kaçmaya çalışırken, çevrede önlem alan polis tarafından suçüstü yakalandı. Hüseyin Alkan'ın Emniyet'teki ifadesinde suçunun itiraf ederek, “İhtiyacım vardı yaptım” dediği öğrenildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Alkan, 1987 yılından beri zabıta müdürlüğünde değişik görevlerde bulunduğu öğrenildi. Alkan, yarın adliyeye sevk edilecek.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, olayı doğrulayarak, “Ruhsat için kendisinden rüşvet istenen kişi bana gelerek ses kayıtlarını dinletti. Sesi tanıyordum. İkna olunca emniyeti aradım ve operasyon yapıldı. Aslında üzücü bir durum ama biz görevimizi yaptık. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlar ellerindeki bilgileri bize getirsinler. Gereken yapılacaktır. Biz çok titiz ve hassas bir yönetim anlayışı göstereceğimize söz vermiştik” dedi.

Editör: TE Bilişim