Aranan 1 Milyon İyi İnsan Bulundu

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, “1 Milyon İyi İnsan Aranıyor” adlı kan bağışı kampanyasında, eylül ayı sonu itibariyle 1 milyon sayısının aşıldığını söyledi. Tekin Küçükali, kurban bayramı bağışları için de vatandaşın çok dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu

Marmara depreminin hemen ardından yapılan bir araştırmada, Kızılaya duyulan güven oranının yüzde 26 iken, 2007'de yapılan bir araştırmada bu oranın yüzde 85'lere ulaştığını anlatan Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali “Hedefimiz, halkımızın bütünüyle güven duyduğu şeffaf Kızılayı yaratmaktır. Çünkü biliyoruz ki Türk Kızılayı bizatihi halkın kendisidir” dedi.

REÇETEYLE KAN ARAYAN VATANDAŞ KALMAYACAK

Tekin Küçükali, “İnsanlara, 'Neden kan bağışlamayı düşünmüyorsunuz?' sorusunu sorduğumuzda, yüzde 90'lara varan bir oranla şu cevabı aldık: 'İstemediniz ki...'. Bu cevap aslında hatayı, her konuda sonsuz bir özveriyle yardıma koşan Türk halkında değil, kendimizde aramamız gerektiğinin de işaretiydi.

Biz Türk Kızılayı olarak gerekli dersi çıkardık ve ilk olarak kan merkezlerimizin teknik ve teknolojik altyapılarını en üst düzeye çıkarmaya karar verdik. Kan konusunda hedefimiz, birkaç yıl içinde tüm Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılayacak bir kapasite ve altyapıyı yaratmak ve elinde reçeteyle kan arayan, kan simsarlarının eline düşen çaresiz vatandaş görüntülerini ortadan kaldırmaktır.

Bu hedefin ilk kitlesel adımı olarak hayata geçirdiğimiz; '1 milyon iyi insan aranıyor' kampanyamızla, Eylül ayı sonu itibarıyla 1 milyon 25 bin yurttaşımıza ulaştığımızı sevinerek belirtmek istiyorum. Aslolanın, kan bağışlama bilincini yerleştirmek olduğunu, kanın yapılamayan tek ilaç olarak hala çok büyük önem taşıdığını asla unutmuyoruz.”


KURBAN BAĞIŞLARINIZI YAPARKEN DİKKAT

Tekin Küçükali, Kurban Bayramı'nın yaklaştığına da işaret ederek, “Vatandaşlarımızdan, kurbanları için vekalet verirken ya da bağış yaparken çok dikkatli ve seçici olmalarını rica ediyorum. Kızılay olarak geliştirdiğimiz 'vekaletle kurban kesim' sistemimizi incelemeden lütfen karar vermesinler. Kızılaya verilen her 'emanet' kuruşu kuruşuna amacına hizmet etmekte, yoksul sofralarına mutluluk olmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim