Ali Sami Yen Stadı Satılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bugüne kadar yüzlerce karşılaşmaya sahne olan Ali Sami Yen Stadı’nı ve arazisini 407 milyon 25 bin muhammen bedel üzerinden, 16 Nisan’da açık artırmayla satışa çıkaracak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, arsanın imar planını İstanbul’da açıkladı.

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının toplam yüzölçümü 34 bin 640 metrekare. Yeni imar planına göre stadyumun 10 bin 500 metrekaresinin yeşil alan olarak kalacak. Geri kalan 23 bin 500 metrekare araziye de ofis ve rezidans şeklinde dizayn edilecek.

"Ali Sami Yen Yok Olmayacak"
Futbolseverlerin gönüllerinde taht kuran Ali Sami Yen stadının yok olmadığını aslında bir anlamda revize edildiğini kaydeden TOKİ Başkanı Bayraktar, Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin Seyrantepe’de inşaa edildiğini hatırlattı.

Bayraktar, şöyle konuştu:
"Seyrantepe’de yaptığımız stad Türkiye’nin en komplike spor kompleksi olacak. Yıllardır Galatasaray, spor kompleksi, stadyum hayaliyle yaşadı. Bu TOKİ’ye kısmet oldu. Hem orayı, hem burayı onlara veremezdik. O zaman Galatasaray taraftarları para toplarlar, TOKİ’ye verirler ve Ali Sami Yeni’i de yeşil alan yaparız, yarısını yapıyoruz zaten."

Editör: TE Bilişim