AKP  MYK'da  Görev Değişikliği

ANKARA - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Abdülkadir Aksu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Şaban Dişli'den boşalan Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Bülent Gedikli getirildi.

Gedikli'den boşalan Mali ve İdari İşler Başkanlığı'na Balıkesir Milletvekili Edip Uğur atandı.

Başbakan Erdoğan:

''Bu bir görev değişimidir"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 6 yıldır Merkez Yürütme Kurulu'nda yoğun bir çalışma temposu içinde Genel Başkan Yardımcılığı ve diğer görevlerini sürdüren Fırat'ın 3 gün önce sağlık nedenlerini öne sürerek görevini milletvekili olarak sürdürmek istediğini dile getirdiğini söyledi.


Sağlığın her şeyden önce olduğunu düşünerek bu talebi yerinde gördüklerini ve anlayışla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. Bundan sonraki süreçte de yine partimizde milletvekili olarak tecrübelerinden, düşüncelerinden her zaman istifade ederek, yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan bir soru üzerine, Fırat'ın istifasının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışmayla ''yakından, uzaktan'' alakası bulunmadığını söyledi.(a.a)

Editör: TE Bilişim