Akaryakıt Zammını Taşıyamıyorlar!

Yeni yıla sayılı saatler kala gelen akaryakıt zamları ile Türkiye petrol kaynaklarına en yakın fakat dünyada en pahalı akaryakıtı tüketen ülke konumuna geldi. Akaryakıta gelen ÖTV zammı taşıtı olan herkesi düşündürüyor. Türkiye'de benzinin litresi 3.67 TL, mazotun litresi ise 3.02 TL'den satılıyor.
İşte bu zam en fazla taşımacılık sektörüne büyük bir darbe indirdi. Ülkemizde taşımacılık sektörü büyük bir paya sahip. Ülkede üretilen tüm ürünler neredeyse kara yoluyla taşınıyor. Gelen zamların en büyük etkisi ise nakliyecilere oldu.

Zam karşısında şaşırdık

HABERTURK.COM'a konuşan Türkiye Nakliyeciler Derneği Genel Sekreteri Uğur Koçak, gelen zammın kendilerini çok şaşırttığını söyledi. Koçak, nakliye sektöründe en büyük giderin akaryakıt olduğunu ve gelen zam ile beraber taşımacılık maliyetlerinin oldukça yükseldiğini kaydetti. Nakliyecilerin taşımacılık ücretlerine zam yapamadıklarını ve bu nedenle zam farklarının kamyoncuların cebinden çıktığını belirten Koçak, ortak bir eylem gerçekleştirilmesi durumunda nakliyecilerin de bu eyleme katılacağını kaydetti.

Taksici esnafı bitti 

Çoğunluğu mazotla çalışan taksiler de kontak kapatacak duruma geldi. Taksimetreye yapılan düşük zam ve gece tarifesinin kaldırılması ile beraber yakıta gelen zamlar taksicileri düşündürüyor.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, taksici esnafının artık iş yapamaz hale geldiğini, yakıt fiyatlarının artması, vergilerin yükselmesi, ticari araçların trafik sigortası primlerinin yükselmesi, yedek parça ve onarım maliyetlerinin yükselmesinin taksicilik sektörünü bitirdiğini söyledi. Çalışan şoförlerin artık yevmiyelerini çıkaramadıklarını da sözlerine ekleyen Can, taksimetrelere de akaryakıta gelen zamlar kadar zam yapılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye akaryakıtta fiyatlarında lider ülke

 

Editör: TE Bilişim