AK Parti'den Bir İstifa

Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

“Bütün bu değerlendirmelerden sonra Ak Parti saflarında siyaset yapmamın inandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum. Bu sebeple kurumsal anlamda dostlarıma veda ediyorum” diyen Özcan, partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Muhalif vekil

Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, anayasa değişiklik paketi için "yamalı bohça" tabirini kullanmıştı. Özcan, Mahmur ve Kandil'den gelen PKK'lıların Habur'da karşılanması sırasında yaşananlardan dolayı CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesine de 'Evet' demişti.

Ak Parti'nin sandalye sayısı

Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan'ın  partisinden istifasıyla Ak Parti'nin milletvekili sayısı 336'ya düştü,  bağımsızların sayısı ise 12'ye yükseldi.

Özcan'ın istifasının ardından TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:

Ak Parti    336
CHP
          97
MHP
         69
BDP          20
Bağımsız    12
DSP
          6
DP            1
TP            1
Boş          8
Toplam     550

Mehmet  Zekai Özcan Kimdir

Mehmet Zekai Özcan, 30 Aralık 1950'de Trabzon Çaykara'da doğdu. Babasının adı Turan Cemal, annesinin adı Hanife'dir. İnşaat Mühendisi ve Bürokrat; İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. SSK Genel Müdürlüğü'nde, Mühendis olarak göreve başladı. Statik Büro Şefliği, Proje Etüt Müdür Yardımcılığı, Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinden sonra Başkanvekilliği ve İstanbul Marmara Bölgesi İnşaat ve Emlak Müdürlüğü görevlerini yaptı. SSK Genel Müdür Yardımcılığı, Çalışma Genel Müdür Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. SSK Yönetim Kurulu Üyeliği, SSK Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. AŞOT Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 22. Dönem Ankara Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Özcan, evli ve 3 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim